Τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν! Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

Τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν! Αναβλήθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας
Η επίσημη ανακοίνωση και ο απτόητος Γκιρτζίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 6 Μαΐου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή, αναβάλλεται η διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και εισήγησης της ΔΕΑΒ".
Η αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό το Σάββατο (7/5) στο ΟΑΚΑ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού οδηγήθηκε σ' αυτή την απόφαση, από τη στιγμή που ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν είχε καμία διάθεση υποχώρησης στο θέμα των βοηθών του τελικού.

"Δεν έγινε καμιά συμφωνία για τους βοηθούς του διαιτητή. Πολύ περισσότερο δεν υπογράψαμε κανένα χαρτί. Είναι δυνατόν τη στιγμή που χανόντουσαν τα πάντα για το ελληνικό ποδόσφαιρο να μπαίναμε σε τέτοιες λεπτομέρειες ορίζοντας και τους βοηθούς του διαιτητή", φέρεται να αναρωτιόταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε στενούς του συνεργάτες.

"Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε κάποιους ανθρώπους πριν τους δούμε. Ας γίνει το ματς κι ας κριθούν οι βοηθοί. Με ποία λογική δεν μπορούν να παίξουν; Είναι τιμωρημένοι; Έχουν δώσει αφορμές για κριτική εναντίον τους", ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του, σύμφωνα με το sport-fm.gr.

Τέλος διέψευσε ότι ήταν άφαντος στα τηλεφωνήματα που του έγιναν από το υφυπουργείο, τονίζοντας: "Έχω δεχτεί δεκάδες κλήσεις από φίλους και συνεργάτες, αλλά όχι από τον υπουργό. Διαβάζω σε διάφορα σάιτ φοβερά πράγματα. Κάποιες φορές αναρωτιέμαι: Έγιναν τέτοια πράγματα παρουσία μου; Κι εγώ που ήμουν και δεν το θυμάμαι";

Στο μεταξύ, η Ελληνική Αστυνομία απέστειλε πριν από λίγο έγγραφο τόσο στην ΕΠΟ όσο και στο υφυπουργείο Αθλητισμού, με το οποίο ξεκαθαρίζει ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί.

Το παράδοξο, βέβαια, είναι πως ο τελικός είναι κεκλεισμένων των θυρών, οπότε η ΕΛΑΣ δεν θα χρειαζόταν να διαθέσει μεγάλη αστυνομική δύναμη.

Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο φετινός τελικός Κυπέλλου ίσως να μην διεξαχθεί ποτέ, καθώς πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες, ενώ όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους μέχρι τις 30 Μαΐου, καθώς θα πρέπει να ενσωματωθούν στις Εθνικές τους ομάδες για το Euro 2016.

Τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα Grexit, καθώς πλέον ο Σταύρος Κοντονής δεν διακόπτει τη διοργάνωση, αλλά αναβάλλει τον τελικό του Κυπέλλου για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα