Σφύριξε ο Κοντονής, αναβάλλεται και πάλι ο τελικός!

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αναβάλει για ακόμα μια φορά το κύπελλο Ελλάδας. Τούτη τη φορά η απόφασή του αφορά στον τελικό που ήταν προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο και η αιτιολόγηση της απόφασής του αφορά στην διασφάλιση της δημόσιας τάξης και της κοινωνικής ειρήνης.

Ο πραγματικός λόγος αφορά στη μη τήρηση των συμφωνηθέντων με την ΕΠΟ (κάτι που έκανε έξαλλο χθες τον υφυπουργό, όταν ανακοινώθηκαν τα ονόματα των βοηθών του Σιδηρόπουλου), αλλά στην ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στη λέξη διαιτησία.

Ο κύριος Κοντονής έχει στα χέρια του έκθεση της ΔΕΑΒ και της αστυνομίας που δηλώνει αδυναμία να καλύψει τον τελικό, λόγω της μεγάλης και ανεξέλεγκτης έντασης που προκλήθηκε χθες βράδυ με τις διαδοχικές ανακοινώσεις και θέσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Η αστυνομία επικαλείται επίσης πληροφορίες για επεισόδια από ομάδες οργανωμένων χούλιγκαν έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ δηλώνει αδυναμία λόγω των αυξημένων μέτρων που πρέπει να υπάρχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα με δεδομένη την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου την Κυριακή.

Ο υφυπουργός αθλητισμού δεν βρήκε ανταπόκριση στις κλήσεις του προς την ΕΠΟ για τήρηση των συμφωνηθέντων (όπως υποστηρίζουν) σε σχέση με τους διαιτητές και έτσι ,αφού επικοινώνησε σύμφωνα με πληροφορίες και με τον ''διαπραγματευτή'' της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη, προσώρησε στην απόφασή του , την οποία έπρεπε όμως να υποστηρίξει νομικά και να τεκμηριώσει την διασφάλιση της δημόσιας τάξης, όπως και έγινε.

Μόνο θαύμα μπορεί να αλλάξει πια τα δεδομένα.

Αναμένεται η ανακοίνωση...

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα