Νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ με 15 πόντους διαφορά

Ανήμερα του Ευαγγελισμού ο Βαγγέλης Μάντζαρης έκανε δώρα στον Ολυμπιακό την νίκη και την διαφορά στο ΣΕΦ επί της Ρεάλ (99-84).

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με πολύ ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Με δύο τρίποντα του Βαγγέλη Μάντζαρη και τρία παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ από την Ρεάλ, προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (14-4) 5’ και 33’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Στην συνέχεια, όμως, παρότι έπαιζε καλή άμυνα, ήταν πολύ άστοχος στις βολές (4/11 στο πρώτο δεκάλεπτο) και στα σουτ και με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να μην διασπάσει την άμυνα του έχασε την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά.

Η Ρεάλ εκμεταλλεύτηκε την κούραση της πρώτης πεντάδας των «ερυθρολεύκων» και με πέντε πόντους με ένα τρίποντο Τζέσι Κάρολ και άλλους πέντε με ένα τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ μείωσε στο καλάθι (19-17) σχεδόν ένα λεπτό πριν την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου. Με τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη και μια βολή του Οθέλο Χάντερ ο Ολυμπιακός τελείωσε την πρώτη περίοδο στο +6 (23-17).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να παίζουν δυνατή άμυνα και να κάνουν δεύτερες επιθέσεις από επιθετικά ριμπάουντ και με σερί 9-0 με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου και δύο καλάθια του Χακίμ Γουόρικ, ξέφυγαν με διαφορά 15 πόντων (34-19) με 6’ και 7’’ να απομένουν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με το τρίτο σε ισάριθμες προσπάθειες τρίποντο του Μάντζαρη η διαφορά ανέβηκε στους 17 (48-31) 1’ και 5’’ πριν την λήξη του πρώτου μέρους το οποίο ολοκληρώθηκε με την διαφορά στους 20 (53-33) μετά από τρίποντο του Σπανούλη σχεδόν με την εκπνοή του δεύτερου δεκάλεπτου.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με ενέργεια και στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από τρεις τεχνικές ποινές στην Ρεάλ για διαμαρτυρίες στους διαιτητές (Ροντρίγκεζ, Ρέγιες και Λάσο), η διαφορά αυξήθηκε στους 23 (64-41) 5’ και 28’’ πριν την λήξη της τρίτης περιόδου. Με καλάθι του Χάντερ και δύο βολές του Σπανούλη, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 25 (68-43) λίγο μετά το 27’. Με δύο τρίποντα του Νοτσιόνι και ένα του Ρίβερς η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατέβασε την διαφορά στους 16 (70-54) με 18’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα