Σήκωσε το πρώτο τρόπαιο η Τσέλσι

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια με σκορ 2-0 κόντρα στην Τότεναμ στο μεγάλο τελικό του τελικού Λιγκ Καπ στο «Γουέμπλεϊ»... Γιορτή το ματς στο βροχερό Λονδίνο, οι «μπλε» πέτυχαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Τέρι (45') και Ντιέγκο Κόστα (56'), και έτσι έφτασαν στην κατάκτηση του τροπαίου για 5η φορά... Οι δυο ομάδες πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα, με τους παίκτες της Τσέλσι να είναι περισσότεροι αποτελεσματικοί, αλλά δίκαια οι νικητές...Η Τσέλσι ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, με τους «πετεινούς» να έχουν πάντως για να σκοράρουν, αλλά στις φάσεις που έκαναν... μίλησε η αμυντική γραμμή των «μπλε»!

Στο 8’ κεφαλιά του Ιβάνοβιτς από κόρνερ πέρασε άουτ, ενώ στα επόμενα λεπτά πίεσε η Τότεναμ. Στο 10’ οι «πετεινοί» είχαν δοκάρι σε φάουλ (το κέρδισε ο Κέιν, μετά από... σλάλομ του τελευταίου) του Έρικσεν. Στο 11’ η Τότεναμ απείλησε με σουτ του Κέιν, ενώ στο 13’ πολύ ωραίο σουτ του Αζάρ, μετά από πάσα του Ντιέγκο Κόστα σε αντεπίθεση των «μπλε» πέρασε λίγο άουτ...

Το 1-0 έγινε λοιπόν σε καθοριστικό σημείο και στο 45’. Ο Γουΐλιαν εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η άμυνα της Τότεναμ ολιγώρησε και ο Τζον Τέρι από κοντά δεν άφησε την ευκαιρία και σκόραρε με σουτ...Στο δεύτερο μέρος, με τη βροχή να έχει δυναμώσει, η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά με στόχο να... καθαρίσει τον αγώνα. Στο 47’ μετά από κόρνερ, ο Ιβάνοβιτς πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κέιχιλ την δεύτερη από κοντά, αλλά μπλόκαρε ο Λιορίς. Στο 49’ ο Γάλλος γκολκίπερ έβγαλε πολύ δύσκολα στη γωνιά του σε προσπάθεια του Φάμπρεγκας με ανάποδο ψαλιδάκι!

Τελικά το 2-0 έγινε στο 56’. Ο Γουΐλιαν πέρασε στον Φάμπρεγκας, αυτός... έβγαλε τον Ντιέγκο Κόστα αριστερά μέσα στην περιοχή και ο διεθνής άσος σούταρε, με τη μπάλα να κατάληγει στα δίχτυα, αφού πρώτα βρήκε στο πόδι του Γουόλκερ και... ξεγέλασε τον Γιορίς. Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει και στο 64’ σουτ του Αζάρ... έγλειψε το αριστερό δοκάρι. Στο 67’ σέντραρε ο Αζάρ, ο Φάμπρεγκας έπιασε την κεφαλιά, αφού πρώτα είχε προσπαθήσει να διώξει ο Ρόουζ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ...

Μετά το 75’ απείλησε η Τότεναμ, με τις αλλαγές που έκανε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο... Σούταρε ο Λαμελά στο 75’, αλλά έσωσε με κόντρα ο Ζουμά. Στο 76’ έπιασε την κεφαλιά ο Κέιν μετά από κόρνερ, με τον Ιβάνοβιτς να έχει βγάλει τη φανέλα του Άγγλου και η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 87’ ο Τζον Τέρι έκανε σωτήρια προβολή σε προσπάθεια του Κέιν. Το ίδιο συνέβη στο 89’, όταν ο Ιβανοβιτς σταμάτησε τον Σαντλί, μετά από πάσα του Κέιν..

περισσότερα στο pamesports.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα