Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο Ρέθυμνο

Ο Τζέιμς Γκιστ ήταν εξαιρετικό στην επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ρεθύμνου στην Κρήτη με 77-94, για την 18η αγωνιστική της Basket League.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι, βασιζόμενοι στην ικανότητά τους στο transition game αλλά και στον επιθετικό οίστρο του Φαγιέ. Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ εύκολα το λάθος και μετά το αρχικό 5-5 (2’), το Ρέθυμνο πάτησε γκάζι, είχε το εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο και προηγήθηκε με 16-9 (6’). Κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός σημείωσε οκτώ πόντους στο διάστημα που ακολούθησε και οι «πράσινοι» όχι μόνο ροκάνισαν την διαφορά αλλά προηγήθηκαν με 21-22 στο τέλος της περιόδου.

Ίδιο σκηνικό επικράτησε και στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να περάσουν τη μπάλα στο καλάθι και πιο συγκεκριμένα στους Σάφτενααρ, Κράβιτς, ενώ ο Παναθηναϊκός βασίστηκε τόσο στον Γκιστ, όσο και στην ικανότητά του έξω από τα 6,75. Είχε προ προβάδισμα με 28-31 (15’), έως ότου αναλάβουν δράση οι Παππάς, Φώτσης. Αυτοί κατάφεραν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 38-45 (18’), ενώ στο ημίχρονο είχαν διαφορά οκτώ πόντων (39-47). Στα αξιοσημείωτα στατιστικά στοιχεία του πρώτου μέρους ήταν το υψηλό ποσοστό ευστοχίας του Παναθηναϊκού στα σουτ τριών πόντων με 7/11 προσπάθειες, ενώ είχε 69% στα δίποντα με 9/13. Το Ρέθυμνοείχε 11 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο, δείγμα του ομαδικού παιχνιδιού του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι «πράσινοι» έχτισαν πάνω στην διαφορά των οκτώ πόντων που είχαν από το πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν μάλιστα με 43-60 (25’) έπειτα από διαδοχικά εντυπωσιακά καρφώματα του Γκιστ και βγάζοντας πολλές συνεργασίες. Αντιθέτως, το Ρέθυμνο δεν είχε την ίδια ενέργεια. Με 6-0 σερί, μείωσε σε 55-67 (28’), αλλά ένα κάρφωμα ακόμη από τον Γκιστ και δύο ελεύθερες βολές από τον Γιάνκοβιτς διαμόρφωσαν το 57-71 που ήταν το σκορ της 3ης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι βασίστηκαν στην επιθετική άμυνά τους στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Οι Κρητικοί έβγαλαν ελεύθερα σουτ, δεν τα έβαλαν, έμειναν τέσσερα λεπτά χωρίς πόντο και με 8-0 σερί του Παναθηναϊκού η διαφορά αυξήθηκε στα επίπεδα των 22 πόντων (57-79, 34’) έπειτα από μία ακόμη εντυπωσιακή φάση με πρωταγωνιστή τον Γκιστ. Η μείωση της διαφοράς ήταν ο μοναδικός στόχος του Ρεθύμνου στον εναπομείναντα χρόνο. Ο δε Ντούσκο Ιβάνοβιτς αξιοποίησε την εξέλιξη του παιχνιδιού, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες.

περισσότερα στο pamesports

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα