ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός 1 - 2

Κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και τιμωρία στο τέλος από τον μαχητικό Παναιτωλικό που σκόραρε στο τελευταίο δευτερολεπτο για να «ξεράνει» τον δικέφαλο και να χαρίσει μεγάλη νίκη στην ομάδα του (1-2)


Α' Ημίχρονο:΅Άψογο πρώτο μέρος για τον Παναιτωλικό στο γήπεδο της Τούμπας. Η ομάδα του Αγρινιου ήταν αποφασισμένη από την αρχή να κάνει δύσκολη τη ζωή του ΠΑΟΚ και από τη στιγμή που προηγήθηκε δεν άφησε πολλά περιθώρια στους γηπεδόυχους να πλησιάσουν σε ένα καλό παιχνίδι. Μόλις στο 6' ο Δημητρόπουλος είδε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Αθανασιάδη στον Κούσα και ο Άλβες , παρά τις διμαρτυρίες των γηπεδούχων, αξιοποίησε την ευκαιρία νικώντας τον Ιτάνζ (7').

Η επιτυχία του Παναιτωλικού είναι το παιχνίδι που έκανε μετά το γρήγορο γκολ. Οι παίκτες του Χάβου δεν άφησαν τίποτα στην τύχη του, προβληματίζοντας πολύ τον ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν φαντασία, δεν είχαν καλή κυκλοφορία και εν τέλει δεν έφτιαξαν φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 45 λεπτά μέτρησαν μόλις τρεις προσπάθειες όλες εκτός εστίας. Αντιθέτως, ο Παναιτωλικός με όπλο την πίεση και την αποφασιστικότητα έκλεψε μπάλες και συνέχισε να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο, φτάνοντας μάλιστα να γίνει πολύ απειλητικός.

Στο 20' ο Μπεχαράνο βρέθηκε φάτσα με τον Ιτανς, αλλα δεν έκανε καλό κοντρόλ με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ να καθαρίσει τη φάση. Στο 29' καταγράφηκε η καλύτερη στιγμή του ΠΑΟΚ με το σουτ του Τζανδάρη και την παρέμβαση του Κούσα με το κεφάλι σε κόρνερ. Η κεφαλιά του Κάπελ από τη σέντρα του Κούσα (39') κατέληξε στα χέρια του Ιτάνζ.

Ο Παναιτωλικός κρατούσε άνετα στη Τούμπα το 1-0 και ανασταλτικά έκανε τέλειο ματς. Δεν μπορεί να πει κάνείς κάτι ανάλογο και για τον ΠΑΟΚ.

Β' Ημίχρονο: Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος για να αλλάξει τα πράγματα. Αναμενόμενο να αλλάξει προς το καλύτερο η απόδοση του δικεφάλου, καθώς ήταν δύσκολο να υπάρχει χειρότερο από το πρώτο μέρος. Ο δικέφαλος πήρε την κατοχή, αλλά ο Παναιτωλικός εξακολούθησε να αμύνεται καλά. Η πρώτη μεγάλη φάση του δεύτερου μέρους ήταν η σκαστή κεφαλιά του Νομπόα μετά από κόρνερ του Ρατς , ωστόσο η κατάληξη της μπάλας ήταν εκτός εστίας. Οι υπόλιπες μέχρι το 73' ήταν απειλητικές στιγμές τις οποίες τελευταία στιγμή καθάριζε η άμυνα του Παναιτωλικού. Παίκτης κλειδί για την ισοφάριση του δικεφάλου και τν αλλαγή της αγωνιστικής του εικόνας ήταν και πάλι ο Μακ . Ο Αναστασιάδης τον πέρασε στο ματς πριν αρχίσει το δεύτερο μέρος και άλλαξε τη διάταξη σε καθαρό 4-4-2. Ο Σλοβάκος υποδέχτηκε στο 73' την εξαιρετική εναέρια πάσα του Νομπόα, άδειασε τον προσωπικο του αντίπαλο και πλάσαρε σωστά για το 1-1. Ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ, αλλά ο Παναιτωλικός έμοιαζε αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Η κεφαλιά του Βίτορ (άουτ 88') και το γύρισμα του Νομπόα στις καθυστερήσεις ήταν ότι καλύτερο έφτιαξε ο ΠΑΟΚ, όμως το αναπάντεχο έγινε. Σε ένα σημείο που ο Παναιτωλικός έκανε καθυστερήσεις για να κρατη΄σει την ισοπαλία ο ΆΛβες έφυγε στην πλάτη (της ανογάνωτης) άμυνας του δικεφάλου για να περάσει τον Ιτάνζ και να ολοκληρώσει το ...έμφραγμα στη Τούμπα (1-2). Σχεδόν ταυτόχρονα ακούστηκε και το σφύριγμα της λήξης από τον Δημητρόπουλο.

Που κρίθηκε: Σίγουρα το σημείο στο οποίο χτύπησε ο Παναιτωλικός μαρτυρά και συμμετοχή της θεάς τύχης για να ολοκληρωθεί ένα διπλό στη Τούμπα. Πάντως, σε καμά περίπτωση η ομάδα του Χάβου δεν παράτησε το ματς στην τύχη της. Πολλή πίεση και μεγάλη αποφασιστικότητα συνέθεσαν το παιχνίδι της. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ κολύμπησε και πάλι σε ρηχά νερά, δεν έιχε καλή κυκλοφορία, έχασε ένα ημίχρονο και γενικά δεν ήταν απειλητικός στο σπίτι του.

Παίκτης από χρυσάφι: Όταν σημειώνεις δύο γκολ στην απόδραση της ομάδας σου από μία έδρα όπως η Τούμπα τότε το δικαιούσαι χωρίς δεύτερη σκέψη. Συνεπώς... Άλβες!

Η σφυρίχτρα: Ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι ο Δημητρόπουλος. Δεν είναι μαρς, δεν είναι όμως και από τις φάσεις που άμα το σφυρίξεις θα μιλήσει ο άλλος για μεγάλο λάθος . Δύσκολη φάση. Όσον αφορά στους βοηθούς ήταν πολλές οι φάσεις που έπρεπε να υποδέιξουν σωστά. Στα λιγοστά τους λάθη ξεχωρίζουν ένα οφ σάιντ λάθος υπέρ του Παναιτωλικού (πρώτο μέρος) και άλλο ένα του Μακ (51'), που ο Σλοβάκος έβγαινε φάτσα με τον Στεφανάκο. Καλά τα πήγε ο Δημητρόπουλος στον πειθαρχικό έλεγχο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Κατσικάς (87' Κίτσιου), Βίτορ, Σκόνδρας , Μαντούρο , Τζανδάρης (46' Μακ), Νομπόα, Περέιρα , Σαλπιγγίδης (75' Ρικάρντο Κόστα), Αθανασιάδης

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κέβιν, Ετζεγκουέλε, Κούσας, Μπεχαράνο, Γοδόι, Φωτάκης (81' Μαλεζάς), Μαρτίνες, Βιγιαφάνες (70' Ρουσκουγιέδα), Κάπελ (59' Λάζαρ), Άλβες

Γκολ : 7' (πεν.), 90'+4' Άλβες, 73' Μακ,

Κάρτες: 6' Αθανασιάδης, 49' Μαντούρο, 53' Ρατς, 70' Mπεχαράνο, 78' Μαρτίνες, 82' Νομπόα, 90'+1 Στεφανάκος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα