Η ΑΕΚ έκλεισε με νίκη το 2014

Η ΑΕΚ έκλεισε με νίκη το 2014 και ετοιμάζεται να υποδεχθεί το νέο χρόνο με φόντο τη Super League. Η «Ένωση» επικράτησε με 5-1 του Ηρακλή Ψαχνών έχοντας σε… δαιμονισμένη βραδιά τους Μάνταλο, Πλατέλλα και Μπρέσεβιτς.Α΄ ημίχρονο: Η ΑΕΚ φρόντισε με το «καλησπέρα» να… ζεστάνει τον κόσμο της που παρά το κρύο βρέθηκε στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Με δύο γκολ στο 3’ και στο 5’ έδειξε πως θα συνεχίσει το νικηφόρο της εντός έδρας σερί και πως δε θα επιτρέψει στον Ηρακλή Ψαχνών ούτε να… σκεφτεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μία… τιμητική ήττα.

Ο Μάνταλος πήρε σε ένα ακόμα παιχνίδι τη… μπαγκέτα του, ο Μπρέσεβιτς έδειξε τι σημαίνει να παίζεις με φορ περιοχής, ενώ ο Πλατέλλας συνέχισε με το πόδι στο γκάζι. Όσο καλά όμως δούλεψε μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ, πίσω είχε κάποια κενά. Ο Σαρρής δεν ήταν πάλι αυτό που έπρεπε, ο Λαμπρόπουλος στάθηκε ικανοποιητικά αυτή τη φορά, αλλά αν δεν υπήρχε ο Ανέστης, ίσως η εικόνα του ματς να ήταν διαφορετική, αφού στο 7’ είπε «όχι» στον Γκεμίση και στο 32’ με το τεράστιο κορμί του δεν επέτρεψε στον Γουόρντεν να κάνει μειώσει το σκορ.

Β’ ημίχρονο: Οι «κιτρινόμαυροι» στο β’ μέρος παρουσιάστηκαν το ίδιο σοβαροί. Παρότι δέχθηκαν γκολ από μία στημένη φάση, δεν άλλαξαν τον τρόπο παιχνιδιού τους, ούτε αποσυντονίστηκαν. Συνέχισαν να παίζουν με τη μπάλα κάτω, να δημιουργούν ευκαιρίες και να σκοράρουν. αυτή τη φορά εκμεταλλευόμενοι τις στημένες φάσεις και συγκεκριμένα δύο κόρνερ.

Με εκτελεστή τον Μάνταλο σε αμφότερες τις περιπτώσεις μία φορά ο Μπορέσεβιτς (και δεύτερη στο ματς) και μία ο Λαμπρόπουλος σήκωσαν από τις θέσεις τους τους οπαδούς της ΑΕΚ που έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την εμφάνιση των παικτών του Δέλλα. Από το ΟΑΚΑ πάντως έφυγαν με ένα… αχ, αφού στο 90’ είδαν τη μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκαριών μετά το σουτ του Μάνταλου.

Μπρέσεβιτς (ψηφίστηκε και MVP), Μάνταλος και Πλατέλλας ήταν με διαφορά οι κορυφαίοι παίκτες της ΑΕΚ. Καλό βαθμό πήρε και ο Τζανετόπουλος, ο οποίος δείχνει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνει ο «Κολοσσός».

Η μάχη των πάγκων: Ο Τραϊανός Δέλλας έκανε αρκετές αλλαγές σε ότι αφορά τα πρόσωπα. Τόσο αναγκαστικές λόγω των απουσιών, όσο και για να «φρεσκάρει» τους παίκτες του που μεσοβδόμαδα είχαν φιλοξενήσει τον Φωστήρα. Η διάταξη γνωστή, 4-2-3-1. Από την άλλη ο Γιώργος Φοιρός «κατέβασε» τον Ηρακλή Ψαχνών με 4-4-1-1.

περισσότερα στο pamesports.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα