Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67 - 80

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Δημήτρη Διαμαντίδη δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα… μάτια την Μπαρτσελόνα, που νίκησε με 80-67 στο ΟΑΚΑ σε έναν αγώνα που το σασπένς εξαντλήθηκε στην… φάρσα για βόμβα στην ανάπαυλα.

Οι «πράσινοι» έκαναν πολύ κακή εκκίνηση στην συνάντηση και σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν νωθροί στην άμυνα και με κακή επιθετική οργάνωση χωρίς τον ηγέτη τους κατά κύριο λόγο και τον Λευτέρη Μποχωρίδη. Ο Παναθηναϊκός έκανε λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση, δεχόταν πόντους στο τρανζίσιον και οι ψηλοί δεν μπορούσαν να ελέγξουν ριμπάουντ και αντιπάλους τους. Στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» μπήκαν με πολύ μεγαλύτερη ενέργεια, έκαναν υπερπροσπάθεια για να ανατρέψουν την κατάσταση, που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έμειναν από δυνάμεις μετά τα πρώτα οκτώ λεπτά της τρίτης περιόδου. Οι «Μπλαουγκράνα» ξέφυγαν πάλι στο σκορ και ήταν αδύνατο για τον αποψινό Παναθηναϊκό να επανέλθει.

Κέρδος ο Νέλσον

Το κέρδος των «πρασίνων» από την σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη εμφάνιση του ΝτεΜάρκους Νέλσον με την φανέλα του Παναθηναϊκού μετά τον τραυματισμό του στην προετοιμασία. Ο Αμερικανός με το σερβικό διαβατήριο γκαρντ αγωνίστηκε για 20'. Ασφαλώς δεν παρουσιάσε όσα μπορεί να κάνει, αλλά μπήκε σε διαδικασία επανένταξης στην ομάδα. Από τους νικητές κορυφαίος ο Μαρσελίνιο Χουέρτας (17 πόντοι και 9 ασίστ). Τον Βραζιλιάνο γκαρντ ακολούθησαν οι Ντεζουάν Τόμας, Ματσέι Λάμπε και ο εντυπωσιακός Μάριο Χεζόνια.

Το «εφιαλτικό» πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός άρχισε την αναμέτρηση με πόιντ γκαρντ τον Βλάντο Γιάνκοβιτς και είχε πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού. Έκανε τρία λάθη σε πέντε λεπτά και δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Από τις κακές επιλογές, επίσης, στην επίθεση δεχόταν καλάθια στο τρανζίσιον. Οι «πράσινοι» για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά στην πρώτη περίοδο έμειναν χωρίς σκορ και η Μπαρτσελόνα με σερί 13-0 με 5 πόντους του Τόμας και 4 του Ντόελμαν, ξέφυγε με 17-6 2’ και 19’’ πριν την λήξη του δεκάλεπτου.

Με τρίποντο του Τόμας και βολή του Τόμιτς οι «Μπλαουγκράνα» αύξησαν την διαφορά στους 13 (21-8) με 22’’ να απομένουν για το τέλος της πρώτης περιόδου. Με πέντε πόντους του Χούερτας (τρίποντο και λέι απ), η «Μπάρτσα» προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (26-15) για πρώτη φορά στην συνάντηση, 5’ και 20’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι ψηλοί του Παναθηναϊκού δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον Λάμπε και την υπόλοιπη «φροντ λάιν» των «Μπλαουγκράνα», οι οποίοι με έξι πόντους του Πολωνού σέντερ με τέσσερις από επιθετικά ριμπάουντ, ξέφυγαν με 14 (32-18) με 3’ και 45’’ να απομένουν για την λήξη του πρώτου μέρους. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να κάνουν λάθη και να πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού και η Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστή τον Χουέρτας έφτασε την διαφορά ακόμη και στους 17 (38-21) 43’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η προσπάθεια για επιστροφή που έμεινε μισή...

Μετά την ημίωρη καθυστέρηση της έναρξης του δεύτερου μέρους, λόγω της φάρσας, όπως αποδείχθηκε, για βόμβα στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός μπήκε με μεγαλύτερη ενέργεια στον αγώνα και έκανε υπερπροσπάθεια για να ανατρέψει την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο. Με τον Σλότερ να κάνει την αρχή με πέντε σερί πόντους και τον Αντώνη Φώτση να πετυχαίνει δύο καρφώματα και ένα τρίποντο οι «πράσινοι» κατέβασαν την διαφορά στους 9 (51-42) με 3’ και 50’’ να απομένουν για την λήξη της τρίτης περιόδου.

Με καλάθι του ΝτεΜάρκους Νέλσον και τρίποντο του Τζέιμς Γκιστ ο Παναθηναϊκός πλησίασε στους έξι (53-47) 2’ και 28’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου. Κάπου εκεί, όμως, οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια κόπωσης από την υπερπροσπάθεια που προηγήθηκε και η «Μπάρτσα» με σερί 7-0 έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +13 (60-47). Στα πρώτα δευτερόλεπτα της τέταρτης περιόδου ο Σατοράνσκι με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 16 (63-47) και ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε ποτέ στο ματς. Με εντυπωσιακό άλει ουπ κάρφωμα του Χεζόνια από ασίστ του Χουέρτας η διαφορά έφτασε τους 18 (69-51) 6’ και 40’’ πριν την λήξη της συνάντησης.

Τα δεκάλεπτα: 10-21, 23-40, 47-60, 67-80.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 1, Σλότερ 5 (1), Γιάνκοβιτς 9, Φώτσης 14 (2), Νέλσον 4 (3 ρ, 5 ασ), Παππάς 8, Μαυροκεφαλίδης 10, Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 3, Κόνιαρης, Μπλουμς 4 (1), Ράιτ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Πασκουάλ): Ντόελμαν 8, Χάκανσον, Χεζόνια 9 (1), Χουέρτας 17 (2), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 5 (1), Πλάις 4, Σουλεϊμάνοφ, Τόμας 15 (1), Λάμπε 10, Νάχμπαρ 7 (1), Τόμιτς 4.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα