Ευρωλίγκα: Τούροφ - Παναθηναϊκός 69-79

Με μεγάλη εμφάνιση και ρεκόρ καριέρας (21 πόντους) από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ματς στη Πολωνία νικώντας την Τούροφ με 79-69

Αφιονισμένος επιθετικά ο Μαυροκεφαλίδης, έκανε ρεκόρ καριέρας (21π.) στην Euroleague και διαβασμένος συνολικά ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε στην Τουρόφ να του δημιουργήσει προβλήματα. Ο πράσινοι έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 23 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως χαλάρωσαν, το ροτέισιον άνοιξε πολύ και οι Πολωνοί μάζεψαν τη διαφορά στο τελικό 69-79. Συγκεντρωτικά, ήταν άνετο το πέρασμα του Παναθηναϊκού από την Πολωνία, που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον βασικό του στόχο που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στην επόμενη φάση.   .

Σε γρήγορο ρυθμό θέλησαν να πάνε την αναμέτρηση από την αρχή οι Πολωνοί και μάλλον αυτή τους η επιλογή έγινε βούτυρο στο ψωμί του Ιβάνοβιτς και των παικτών του. Ο αρχικός οίστρος του Τέιλορ δεν κράτησε πολύ και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός ίδρωσε μόνο στην άμυνα. Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου σούταρε 17 βολές (!) προϊόν του άτσαλου τρόπου με τον οποίο μάρκαραν οι γηπεδούχοι. Έτσι πήρε σκορ κατά κύριο λόγο. Μαζί με τα τρίποντα του Γκιστ που μάλλον δεν τον είχαν υπολογίσει στους ...σουτέρ οι γηπεδούχοι. Όχι ότι οι παίκτες του Ιβάνοβιτς πήραν καμιά μεγάλη διαφορά. Ο Τσιλίνσκι μπήκε στην εξίσωση του σκοραρίσματος προς το τέλος της πρώτης περιόδου και κάπως έτσι το 22-25 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Μέχρι εκεί ο Μαυροκεφαλίδης ήταν πολύ ώριμος και φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με οικονομία στις προσπάθειες.

Οι πράσινοι στο δεύτερο δεκάλεπτο προσαρμόστηκαν πλήρως στο παιχνίδι των Πολωνών. Τίμια προσπάθεια να αλλάξουν γρήγορα την μπάλα και να βγάλουν ελεύθερα σουτ, όμως απέναντι στην καλή άμυνα μιας απείρως έμπειρότερης και καλύτερης ομάδας ήταν ...καταδικασμένοι να αποτύχουν. Το σωστό διάβασμα της αντίπαλης επίθεσης μαζί με τα τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό στο 15' (24-35). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να υποχρεώνει σε αλλεπάλληλα λάθη τους Πολωνούς και να βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει πότε με αιφνιδιασμούς και κυρίως με τρίποντα. Ο Γκιστ οδήγησε σε αυτόν τομέα (3 τρ.) και ακολούθησαν πιστά οι Παππάς, Διαμαντίδης, Μπλουμς. Το +11 (33-44) στο τέλος του πρώτου μέρους θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων στο παρκέ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προσπαθεί να περάσει την μπάλα στο χαμηλό ποστ. Γκιστ και Μαυροκεφαλίδης εξελίχθηκαν σε πρωταγωνιστές τους Γκιστ και Μαυροκεφαλίδη. Οι δύο ψηλοί δεν είχαν αντίπαλο και ο Ιβάνοβιτς πήρε το μάξιμουν και από τους δύο. Ο Αμερικανός κοντά στο καλάθι και ο ΜΑυροκεφαλίδης στην προσφιλή του συνήθεια να απειλεί (και να τα καταφέρνει) με σουτ συνήθως από τα 5 μέτρα. Η διαφορά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου έμεινε σε διψήφιο αριθμό. Έπαιξε μεταξύ 8 και 14 πόντων για να κλείσει τελικώς το δεκάλεπτο στους 10 (51-61)

Το θέμα για τον Παναθηναϊκό πλέον ήταν να κολλήσει το πόδι στο γκάζι και να τελειώσει τις όποιες υπόνοιες για ενδεχόμενη ανατροπή. Αυτό έκανε! Με κύριο δράστη τον Μαυροκεφαλίδη που πολύ σύντομα στην τελική ευθεία του ματς τελείωσε την Τούροφ με το καυτό του χέρι. Το επιθετικό του κρεσέντο τελείωσε με εύστοχο τρίποντο (!) για να φτάσει η διαφορά στο +19 (55-74) και το προσωπικό του ρεκόρ στους 21 πόντους. Ήδη λοιπόν είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση. Ο Ιβάνοβιτς έδωσε χρόνο στον Μποσωρίδη που τα πήγε πολύ καλά... Το +23 ήταν η ανώτατη τιμή της διαφοράς και κάπου εκεί επήλθε η χαλάρωση για να μαζέψουν στο τέλος οι Πολωνοί τη διαφορά στο άκρως τιμητικό 69-79.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 33-44, 51-61, 69-79


6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 77-99
Τούροφ-Παναθηναϊκός 69-79
Αρμάνι Τζινς Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 74-80

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 6-0
2. Παναθηναϊκός 4-2
3. Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 4-2
4. Αρμάνι Τζινς Μιλάνο 2-4
5. Μπάγερν Μονάχου 1-5
6. Τούροφ 1-5

7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Τούροφ 27/11 20:15
Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου 28/11 21:00 (novasports 2)
Μπαρτσελόνα-Αρμάνι Τζινς Μικάνο 28/11 21:45

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα