Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 3 - 1 τελικό

Λήξη του αγώνα. 3-1 νίκη για τον Παναθηναϊκό και πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Αποκλεισμός για τον Παναιτωλικό. Η είδηση ήταν ασφαλώς η επανεμφάνιση με γκολάρα του Μπεργκ.

3-1 Γκολ από τον Μάρκους Μπεργκ!
Τον σταυρό τους κάνουν όλοι στον Παναθηναϊκό!
Στους φυσιοθεραπευτές πήγε αμέσως ο Μπεργκ για να το πανηγυρίσει και να τους ευχαριστήσει.
Ο Μπαϊράμι πάτησε έξω από τη μεγάλη περιοχή στον Μπεργκ που με ένα φαλτσαριστό πλασέ στέλνει τη μπάλα με μοναδικό τρόπο στα δίχτυα.

62' Γκολ 2-1 Κάθετη πάσα του Μαρτίνες στον Κουτρομάνο ο οποίος βγαίνει τετ α τετ με τον Κοτσόλη και πλασάρει εύστοχα.

58' Γκολ 2-0 Αντεπίθεση για τον Παναθηναϊκό με τον Μπαϊράμι να κάνει κούρσα κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή πασάρει στον αμαρκάριστο Μπούι που με διαγώνιο σουτ από αριστερά σκοράρει.

53' Απίθανη φάση για τον Παναθηναϊκό με τον Κούσα να γλιστράει σε φάση ανάπτυξης έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Πέτριτς παίρνει τη μπάλα αλλά καθυστερεί και επιτρέπει στον Κούσα να του πάρει τη μπουκιά από το στόμα.

50' Γκολ 1-0 Συνδυασμός σε μικρό χώρο από Δώνη, Κλωναρίδη, Πέτριτς, ο τελευταίος κόβει στον Κλωναρίδη που κεραυνοβολεί από κοντινή απόσταση τον Στεφανάκο.

Αρχίζει το δεύτερο ημίχρονο. Μία αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Γοδόι αντί Μύγα.

Τέλος ημιχρόνου. 0-0.

Όσο «σούπα» ήταν το ματς στα 39 λεπτά άλλο τόσο καλό είναι στο τελευταίο 6λεπτο.

42' Σέντρα Κάπελ στο δεύτερο δοκάρι, απευθείας πλασέ του αφύλαχτου Παπουτσογιαννόπουλου νέα δύσκολη απόκρουση του Κοτσόλη.

41' Ο Δώνης βρίσκει οπτικό πεδίο και σουτάρει από πλάγια δεξιά για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Στεφανάκος.

40' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Κάπελ φεύγει τετ α τετ στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού αλλά ο Κοτσόλης τον νικάει αποκρούοντας με το πόδι.

34' Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Κόρνερ του Χουχούμη, κεφαλιά του Ρισβάνη στο πρώτο δοκάρι η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και χτύπησε λίγο έξω από τη γραμμή.

Ο Μάρκους Μπέργκ επέστρεψε σε χρόνο ρεκόρ απ'τον τραυματισμό του και σε μόλις 15 λεπτά κατάφερε να κερδίσει μία αποβολή και να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ στη νίκη με 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού για την 2η αγωνιστική του κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από το πρώτο λεπτό και έκλεισε στα καρέ του τον Παναιτωλικό, ωστόσο δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 33ο λεπτό όταν μετά το κόρνερ ο Ρισβάνης πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως, ο εντελώς ακίνδυνος μέχρι τότε, Παναιτωλικός έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 40ο λεπτό ο Κοτσόλης νίκης στο τετ α τετ τον Καπέλ, ενώ δύο λεπτά αργότερα και πάλι ο τερματοφύλακας ου Παναθηναϊκού έσωσε εντυπωσιακά στο σουτ του Παπουτσογιαννόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησαν. Δώνης, Πέτριτς και Κλωναρίδης συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 50ο λεπτό.

Αυτό το γκολ ανέβασε την ψυχολογία των “πρασίνων” που στο 58΄ έφτασαν στο 2-0 χάρη στο εξαιρετικό διαγώνιο σουτ του Μπούι. Παρόλαυτα ο Παναιτωλικός δεν παράτησε το παιχνίδι και στο 62΄ κατάφερε να μειώσει με τον Κουτρουμάνο να νικάει στο τετ α τετ τον Κοτσόλη.

Στο 76ο λεπτό ο Αναστασίου έριξε στο ματς τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος επέστρεψε στην δράση μετά από 66 μέρες και ένα λεπτό μετά την είσοδο του κέρδισε την αποβολή του Κούσα. Ο αμυντικός του Παναιτωλικό είδε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δύο κίτρινες κάρτες, η πρώτη για μαρκάρισμα στον Μπεργκ και η δεύτερη για διαμαρτυρία, και πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Στα τελευταία λεπτά και με παίκτη παραπάνω ο Παναθηναϊκός κυνήγησε το τρίτο γκολ και αφού προειδοποίησε με τον Μπούι στο 80ο λεπτό, έφτασε στο 3-1 στο 84΄χάρη σε ένα καταπληκτικό σουτ του Μπεργκ. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι "πράσινοι" σφράγισαν την πρόκριση τους στην επόμενη φάση του κυπέλλου.

Το πρόγραμμα

Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός 6
Χανιά 4
Ολυμπιακός Β. 1
Παναιτωλικός 0

Η επόμενη αγωνιστική

Χανιά-Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός Β.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα