Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Όλα τα βλέμματα στο ντέρμπι αιωνίων

Στο γήπεδο Γεώργιος Καραϊσκάκης συγκεντρώνονται απόψε όλα τα βλέμματα  και στο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό φαβορί και τον Παναθηναϊκό αουτσάιντερ.

Οι «αιώνιοι» για μια ακόμα φορά διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα παιχνίδι με σπουδαία βαθμολογική σημασία και για τους δυο, αλλά και γοήτρου.

Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό και παράλληλα ήττα του ΠΑΟΚ από τη Βέροια θα πλασαριστούν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το «τριφύλλι» από την άλλη πλευρά με νίκη ισοφαρίζει σε βαθμούς τον «αιώνιο» αντίπαλό του.

Εκτός όμως από τους βαθμούς υπάρχει και η ψυχολογική σημασία του ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα που υπέστη το Μάρτιο του 2014 με σκορ 0-3 από τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκης».

Και οι δυο ομάδες θα πάνε στον αγώνα μετά από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της εβδομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά, μετά το 1-0 επί της Γιουβέντους, ενώ και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ελλάδα με θετικό αποτέλεσμα από την Ολλανδία, ύστερα από την ισοπαλία με 1-1 επί της Αϊντχόβεν.

20 παίκτες πήρε ο Μίτσελ

Στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ επέλεξε 20 παίκτες για την αποστολή του ντέρμπι και δεν ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές.

Η αποστολή: Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μποτία, Διαμαντάκος, Ντομίνγκεζ, Ντοσεβί, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Γιαννούλης, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μήτρογλου και Εντινγκά.

Με Μέντες ο Παναθηναϊκός

Στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» συμπεριλήφθηκε ο Ντέιβιντ Μέντες.

Την 20μελή αποστολή αποτελούν οι Κοτσόλης, Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Πράνιτς, Μπούι, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Καρέλης και Κλωναρίδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα