Η άμυνα που δεν πείθει λίγο πριν τη Γιουβέντους

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του αξιόλογου και μαχητικού Εργοτέλη με 3-2 το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, πετυχαίνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στο 90’ και δεν στραβοπάτησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα. Ωστόσο η αμυντική του γραμμή για ακόμα έναν αγώνα παρουσίασε αρκετά προβλήματα και δείχνει να μην πείθει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την Γιουβέντους.

Βέβαια οι «ερυθρόλευκοι» στο παιχνίδι με τους Ιταλούς στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα παρουσιαστούν όπως στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά πιο σοβαροί και σφικτοί στην άμυνα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί το ότι υπάρχουν προβλήματα, δηλαδή η άμυνα του Ολυμπιακού και συγκεκριμένα οι στόπερ, οι οποίοι είναι αργοί και αν ανέβουν ψηλά χάνουν τον αντίπαλο τους, όπως ο Μποτία που αναγκάζεται στο πρώτο ημίχρονο να κάνει φάουλ που του έφυγε αντίπαλος ύστερα από λάθος πάσα των συμπαικτών του.

Επίσης ένα άλλο γεγονός που κάνει την άμυνα των «ερυθρόλευκων» ευάλωτη είναι ότι πολλές φορές τα ακραία μπακ ξεχνιούνται στην επίθεση με αποτέλεσμα να βγαίνουν στην επίθεση παραπάνω παίκτες της αντίπαλης ομάδας, ενώ δεν υπάρχει και η απαραίτητη βοήθεια από τους κόφτες που αφήνουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να δέχεται όλη την πίεση.

Ωστόσο, η ομάδα του Πειραιά έκανε  κάποιες επίφοβες επιλογές στους αμυντικούς , καθώς απέκτησε παίκτες ψηλούς και αργούς, ενώ χρειαζόταν ένα αμυντικό στα χαρακτηριστικά του Μανωλά. Σίγουρα όμως ο Μίτσελ ξέρει τους λόγους για τους οποίους έκανε αυτές τις επιλογές, και έτσι θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το  τι κόλπο θα ετοιμάσει για να αντιμετωπίσει την κατά πολύ ποιοτικότερη ομάδα από τον Εργοτέλη, Γιουβέντους.

Γιώργος Κοντός

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα