Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και νίκησε τον Πλατανιά

Σε ένα παιχνίδι με διπλή ανατροπή και εντελώς ροκ καταστάσεις ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-2 του Πλατανιά στα Χανιά και πήρε ανάσα.

Στην ολλανδική κουλτούρα με το εκ φύσεως επιθετικό ποδόσφαιρο υπάρχει ένα δεδομένο για τους περισσότερους προπονητές: να πετύχει η ομάδα τους ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο. Με αυτή τη λογική ο Γιάννης Αναστασίου πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος στα Χανιά. Η επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν αποτελεσματική, τη στιγμή που η άμυνά του ήταν σε άλλο γήπεδο για τουλάχιστον 55 λεπτά. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν αλλά δέχθηκαν την ανατροπή του σκορ από τον μαχητικό Πλατανιά. Όμως το Τριφύλλι έχοντας την πλάτη στον τοίχο βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-2.

Α’ ημίχρονο: Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο αγώνας για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με πρέσινγκ ψηλά και σε μια τέτοια φάση στο 10ο λεπτό ο Δώνης έκλεψε τη μπάλα από τον Νέπλιακ, έκανε κούρσα από δεξιά και σέντρα στην πλάτη των αμυντικών όπου ο Καρέλης με προβολή άνοιξε το σκορ. Αντί αυτό να λειτουργήσει θετικά για τον Παναθηναϊκό, αφύπνισε τον Πλατανιά. Έχασε πρώτα μια ευκαιρία στο 12’ με τον Τόρες αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Ισπανός επιθετικός τραβήχτηκε έξω από την περιοχή και αριστερά, σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Κουλιμπαλί βρέθηκε αφύλαχτος και με ψύχραιμο πλασέ κάτω από τα πόδια του Κοτσόλη ισοφάρισε. Σταδιακά ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να ανακτά την κατοχή μπάλας. Ήταν, όμως, αφενός εμφανής η δυσκολία του να «τρυπήσει» την αντίπαλη άμυνα και αφετέρου έχοντας σε κακή μέρα και τους τέσσερις αμυντικούς του, κάθε μπαλιά αντεπίθεσης του Πλατανιά έδειχνε επικίνδυνη. Η μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν για τον Παναθηναϊκό στο 28’ από κόρνερ του Νάνο και απομάκρυνση του Τόρες σχεδόν πάνω στη γραμμή προτού ο Κουτρουμπής… φυσήξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ισοφάριση στις ευκαιρίες για τον Πλατανιά στο 42’ με «πούλημα» της μπάλας από τον Τριανταφυλλόπουλο προς τον Τζιλβάν, ο οποίος έκανε σουτ 25 μέτρα μακριά από την εστία του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας τον Κοτσόλη να αποκρούσει σε κόρνερ.

Β’ ημίχρονο: Όσο καλά ξεκίνησε το πρώτο άλλο τόσο δυναμικά άρχισε και το δεύτερο ημίχρονο. Ο Πλατανιάς κατάφερε να προηγηθεί στο 50ο λεπτό με υποδειγματική αντεπίθεση σε σέντρα του Μενδρινού από αριστερά, τακουνάκι του Νέπλιακ και τελικό αποδέκτη της μπάλας τον Τόρες που από κοντά ευστόχησε. Με το ίδιο νόμισμα – άμεση ισοφάριση- πλήρωσε τον Πλατανιά ο Παναθηναϊκός αφού στο 52’ ισοφάρισε. Ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ με πάσα και ο Ντίνας μέσα από τη μεγάλη περιοχή με απευθείας διαγώνιο συρτό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Πράσινοι «πήραν φωτιά» και έκαναν ένα πολύ καλό και γεμάτο συγκέντρωση 20λεπτο. Βοήθησε σε αυτό η είσοδος του Μέντες στο 57ο λεπτό, ο οποίος έδωσε ηρεμία στο Τριφύλλι. Έτσι στο 69’ σε μια από τις ευκαιρίες του ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 3-2. Στα λεπτά που κύλησαν ο Πλατανιάς γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 και ο Παναθηναϊκός σε 3-6-1. Ουσιαστικά οι Χανιώτες δεν απείλησαν εκ νέου τους φιλοξενούμενους.

περισσότερα στο Pamesports.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα