Europa League: Παναθηναϊκός - Ντιναμό Μόσχας στις 8

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει απόψε σε ομίλους ευρωπαϊκών διοργανώσεων υποδεχόμενος τη Ντιναμό Μόσχας στις 8 μ.μ. στη Λεωφόρο στο πλαίσιο του Europa League.

Στη διοργάνωση ο Παναθηναϊκός μετράει δύο παρουσίες. Μια με τη χαμένη ευκαιρία του 2010 να φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού, σκοντάφτοντας στον… κακό δαίμονα όπως αποδεικνύεται, τη Σταντάρ Λιέγης, σταματώντας στο θρίαμβο επί της Ρόμα, και άλλη μια το 2012 με τη μάχη κόντρα σε Λάτσιο, Τότεναμ στους ομίλους η οποία δεν βρήκε νικητή το Τριφύλλι.

Με μακράν πιο έμπειρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τον Μλάντεν Πέτριτς, ο Παναθηναϊκός ρίχνεται στη μάχη των ομίλων ψάχνοντας την επιστροφή στις επιτυχίες.

Απέναντί του η ομάδα που του… χάλασε την κλήρωση. Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στα χαρτιά οι Ρώσοι μα στην πραγματικότητα ίσως το φαβορί του ομίλου. Δαπάνησε φέτος εκατομμύρια των εκατομμυρίων προκειμένου να κατακτήσει το ρωσικό πρωτάθλημα και να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο για τον μεγάλο απόντα (λόγω επέμβασης αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας) Ματιέ Βαλμπουενά έδωσε 7 εκατ. ευρώ! Η Ντιναμό είναι ομάδα που της αρέσει να επιτίθεται και τα 2,5 γκολ μέσο όρο ανά αγώνα λένε πολλά. Σύνολο με ποιότητα από τη μέση και μπροστά και σαφώς πιο έτοιμη αγωνιστικά από τον Παναθηναϊκό με σχεδόν διπλάσιο αριθμό αγώνων.

Απόντες για τον Παναθηναϊκό θα είναι οι τραυματίες Μπεργκ, Ρισβάνης, Σπυρόπουλος ενώ για αγωνιστικούς λόγους έμεινε εκτός ο Μπούι .

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα