Mundobasket 2014: Η Ελλάδα κόντρα στις Φιλιππίνες για 2 στα 2

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρεμιέρα στο Μουντομπάσκετ κόντρα στη Σενεγάλη, η Εθνική μπάσκετ θέλει να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και στον αγώνα με τις Φιλιππίνες (21:00, ΑΝΤ1).

Πανέτοιμη και «διαβασμένη» η ελληνική ομάδα περιμένει ένα εντελώς διαφορετικό ματς στο οποίο θα χρειαστεί να επιδείξει την ανάλογη σοβαρότητα.

Η εικόνα της «γαλανόλευκης» στην πρεμιέρα του τουρνουά απέναντι στους Αφρικανούς ήταν τέτοια που-δικαιολογημένα-κάνει όλα τα μέλη της αποστολής να αισιοδοξούν για τη νίκη, ωστόσο, κανείς δεν «πετάει στα σύννεφα», μετά και την εμφάνιση της αντιπάλου στην αναμέτρηση με την Κροατία.

Οι Φιλιππίνες θεωρούνται ως ο «αδύναμος κρίκος» του ομίλου, παρ' όλα αυτά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώτης Κατσικάρης στην τελευταία του ομιλία προς τους παίκτες ζήτησε από όλους να ξεχάσουν τη Σενεγάλη και να επικεντρωθούν στο παιχνίδι με τους Ασιάτες.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες στο παρελθόν άλλες δύο φορές σε αγώνες φιλικού επιπέδου. Το 1960 ήταν η πρώτη με την Ελλάδα να κάνει...περίπατο με 93-66, ενώ στη δεύτερη και πάλι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε τη νίκη με 102-91.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα