Europa League: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τη Μίντιλαντ

Και με τα δύο πόδια στους ομίλους του Europa League βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός μετά την νίκη του με 4-1 επί της Μίντιλαντ μετά από προσωπικό σόου του Μάρκους Μπεργκ.

Δεν είναι τόσο το σκορ που δίνει την αίσθηση της σιγουριάς για την πρόκριση του Παναθηναϊκού όσο η εμφανέστατη ανωτερότητά του από τη Μίντιλαντ σε όλες τις γραμμές της ενδεκάδας. Και φαίνεται αδιανόητο πώς δεν θα νικήσει και στη Δανία αυτή την ομάδα. Θα πρόκειται για χαρακίρι πρώτου μεγέθους εάν αποκλειστεί από τους Δανούς.

Κάτι χρωστούσε η μοίρα στο Τριφύλλι από τα παιχνίδια με τη Σταντάρ Λιέγης και σε ένα βαθμό του τα έδωσε με τη Μίντιλαντ. Σε ένα βαθμό. Γιατί και πάλι το γκολ που δέχθηκε στο 13ο λεπτό μπαίνει μια φορά στα εκατό παιχνίδια. Και αν... Η Μίντιλαντ προηγήθηκε από το πουθενά με εκτέλεση φάουλ από 40 μέτρα απόσταση και κοντά στη γραμμή του πλαγίου άουτ! Ο Λαούριντσεν εκτέλεσε, η μπάλα πέρασε από όλους και με τραγικό υπολογισμό του Κοτσόλη κατέληξε στα δίχτυα. Λειτούργησε αφυπνιστικά μάλλον αυτό για τους Πράσινους που με μπροστάρηδες τους Μπεργκ, Καρέλη πέτυχε την απόλυτη ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 21' κέρδισε το πέναλτι ο Καρέλης και το αξιοποίησε ο Μπεργκ. Τρία λεπτά μετά ο Καρέλης σέντραρε και ο Μπεργκ πέτυχε ένα φανταστικό γκολ. Το Τριφύλλι είχε πάρει φωτιά και πίεζε με όλους τους τρόπους. Το 3-1 ήρθε λίγο πριν λήξει το ημίχρονο με χατ τρικ του Μπεργκ και ακόμα ένα πολύ όμορφο σε εκτέλεση γκολ.

Με το 3-1 παρακαταθήκη όλοι περίμεναν ότι ο Παναθηναϊκός θα εκτόξευε το σκορ στο δεύτερο 45λεπτο. Δεν συνέβη αυτό παρότι όλα συνέτειναν στη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Με κορυφαίο γεγονός την αποβολή του Σβιατσένκο στο 58'. Όμως οι Πράσινοι σαν να μπλόκαραν με το αριθμητικό πλεονέκτημα και δεν μπορούσαν με ευκολία να φτάσουν σε θέση για γκολ. Η αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου στο 80' έδειχνε να... σιγουρεύει το 3-1. Όμως στο 89' μια σέντρα του Νάνο κόντραρε στον Λαούριντσεν και ο Μπεργκ πάνω στη γραμμή την έσπρωξε στα δίχτυα. Άλλο εάν η UEFA λανθασμένα το χρέωσε αυτογκόλ στερώντας ένα τεράστιο ρεκόρ στον Σουηδό αφού μόνο ο Αντώνης Αντωνιάδης έχει πετύχει τέσσερα γκολ σε ευρωπαϊκό αγώνα και αυτό πριν 44 χρόνια!

Καλή διαιτησία του Βαντ.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγός (78' Μπούι), Πράνιτς, Ζέκα, Ντίνας (67' Ατζαγκούν), Καρέλης (77' Πέτριτς), Μπεργκ.

Μίντιλαντ: Χάουγκααρντ, Λαούριντσεν, Ντικό, Σβιατσένκο, Μπανγκάαρντ, Ουζοτσούκβου, Χασάν (60' Λάρσεν), Ιγκμπούν, Σίστο, Πόουλσεν, Ράσμουσεν (20' Ονουάτσου, 82' Γιάνσεν).

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα