Τελικός στο Κύπελλο Ελλάδος: Τρέλα για αυτό το κύπελλο

Η ώρα του μεγάλου τελικού για το Κύπελλο Ελλάδος έφτασε, με τους δύο μονομάχους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ να… κονταροχτυπιούνται για το τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στον τελικό του θεσμού έπειτα από τέσσερα χρόνια, ενώ ο ΠΑΟΚ έπειτα από έντεκα και οι δύο ομάδες δείχνουν αποφασισμένες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου να σηκώσουν την… κούπα!

Για τους δύο αντιπάλους, η κατάκτηση του τροπαίου αποτελεί μονόδρομο αλλά και προσωπικό στοίχημα και με αυτό το σκεπτικό θα μπουν στην… αρένα στις 20.00 ακριβώς οπότε και θα αρχίσει το ματς στο ΟΑΚΑ.

Σημειώνεται ότι οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει 17 φορές το τρόπαιο ενώ οι Θεσσαλονικείς τέσσερις.

Την ίδια ώρα, επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. από νωρίς το πρωί για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ.

Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα έχουν επιστρατευθεί πάνω από 4.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες, πληρώματα του ΕΚΑΒ ακόμη και… εκπαιδευμένοι σκύλοι, ενώ στον ουρανό θα πετάει ελικόπτερο της αστυνομίας.

Νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησε το βασικό κομβόι με 160 λεωφορεία που μετέφερε φίλαθλους του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Το ραντεβού των τουριστικών λεωφορείων είχε δοθεί για τις 12:00. Η πομπή των λεωφορείων, σχημάτισε ουρά μήκους 22 χιλιομέτρων.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Ο συναγερμός στις Αρχές έχει σημάνει εδώ και μέρες.

Στόχος της αστυνομίας είναι να μη συναντηθούν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων. Για τον λόγο αυτόν αποφασίστηκε να κλείσει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ο σύνδεσμος του «Δικέφαλου» στην Αθήνα.

Από όσα έγιναν γνωστά πάντως, οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην Αθήνα, παρά την απαγόρευση μετέβησαν στα γραφεία του συνδέσμου στην Ομόνοια και για λίγα λεπτά της ώρας επικράτησε ένταση ανάμεσα σε φιλάθλους και την αστυνομία. Τελικά η λύση που δόθηκε ήταν να παραμείνουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εντός του συνδέσμου.

Παράλληλα με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής δεν επιτρέπονται «για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα του Σαββάτου 26 Απριλίου 2014 μέχρι και την 20:00 ώρα της ιδίας, οι δημόσιες υπαίθριες συγκεντρώσεις φιλάθλων στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Κωνσταντινουπόλεως (από τη συμβολή της με την οδό Σεπολίων), αριστερά Θερμοπυλών, Αγίων Ασωμάτων, Αποστόλου Παύλου, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Λ. Αμαλίας, Βασ. Σοφίας, αριστερά Ακαδημίας, Χαλκοκονδύλη, δεξιά 28ης Οκτωβρίου, αριστερά Κοδριγκτώνος, Αγορακρίτου, Πεισιστράτους, Σεπολίων, Κωνσταντινουπόλεως».

Επιπλέον, η αστυνομία θα παρατάξει τρεις ζώνες ελέγχου έξω από το γήπεδο, προκειμένου να μην περάσουν επικίνδυνα αντικείμενα, αλλά και φίλαθλοι χωρίς να έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια του μεγάλου τελικού.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ελέγξουν τέσσερις φορές το εσωτερικό του σταδίου πριν από την έναρξη του αγώνα.

Ακόμα, το «παρών» στα επίσημα του ΟΑΚΑ θα δώσουν τρεις εισαγγελείς. Συγκεκριμένα, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ακριτίδης, αλλά και οι δύο αθλητικοί εισαγγελείς κ. Κορέας και κ. Λακαφώσης.

Μπαράζ ελέγχων σε οπαδούς

Με αστυνομική συνοδεία ταξιδεύουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ από τη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού θα εισέλθουν μόνο από την πλευρά του σταθμού «Ειρήνη», ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από τη λεωφόρο Σπύρου Λούη, έτσι ώστε να αποφευχθούν μεταξύ τους συναντήσεις και, κατ' επέκταση, να μη γίνουν επεισόδια.

Σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας θα παίξουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., που θα περιπολούν, θα συντονίζουν τις επίγειες δυνάμεις και θα καταγράφουν ύποπτες κινήσεις.

Επίσης, είναι βέβαιο ότι τα ηλεκτρονικά μάτια των καμερών που υπάρχουν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας θα «ζουμάρουν» πάνω στους οπαδούς.

Ο πρώτος έλεγχος θα γίνεται στην εθνική οδό και στα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Εκεί θα γίνεται και η πρώτη «καταγραφή», με τον δεύτερο έλεγχο να πραγματοποιείται στα σημεία όπου θα παρκάρουν τα πούλμαν.

Την ίδια ώρα, θα διενεργούνται έλεγχοι στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη» και στις στάσεις των αστικών λεωφορείων, καθώς η αστυνομία περιμένει πως οι περισσότεροι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ. Τελευταίος έλεγχος, ακριβώς έξω από το γήπεδο, όπου θα γίνεται... σκανάρισμα των φιλάθλων.

Πληροφορίες για τους φιλάθλους δίνει η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της:

1. Οι θύρες του Ολυμπιακού Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό στις 16.00.

2. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων θα πρέπει να κατευθύνονται στη θύρα που αναγράφει το εισιτήριό τους. Περίπτωση να εισέλθει κάποιος στο γήπεδο από διαφορετική θύρα από αυτή που αναγράφεται στο εισιτήριο δεν υπάρχει. Αμέσως μετά την είσοδο στο γήπεδο, ο κάτοχος του εισιτηρίου θα πρέπει να κατευθύνεται και να καταλαμβάνει τη θέση που αναγράφεται στο εισιτήριό του.

3. Κατά την προσέλευση των θεατών στο γήπεδο και την είσοδό τους σε αυτό, θα διενεργηθούν έλεγχοι από την αστυνομία. Απαγορεύεται οι κάτοχοι των εισιτηρίων να έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες και μεταλλικά αντικείμενα. Επίσης, δεν θα επιτραπεί η είσοδος πανό με υβριστικό ή ξενόγλωσσο περιεχόμενο.

4. Για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας ΔΕΝ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Δικαίωμα εισόδου στο ΟΑΚΑ έχουν μόνο οι κάτοχοι των εισιτηρίων και των διαπιστεύσεων που έχουν εκδοθεί από την ΕΠΟ.

5. Την ημέρα του αγώνα θα λειτουργήσει το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του ΟΑΚΑ.

Κουτρουμπής ή Μέντες; Αμπεΐντ ή Ατζαγκούν και άλλα διλήμματα

Σιδερόφραχτος τελικός κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟ - ΠΑΟΚ

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων, Σάββατο 26 Απριλίου

Πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων, Σάββατο 26 Απριλίου

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα