Βρέθηκε ντοπαρισμένος o Καλάθης

Άσχημα νέα ήρθαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αφού ο Νικ Καλάθης την ώρα που ήταν έτοιμος για την παρθενική του συμμετοχή σε play off του ΝΒΑ, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 20 αγώνων λόγω χρήσης της απαγορευμένης ουσίας, Tamoxifen.

Ο άσος των Γκρίζλις θα χάσει όλα τα play off αλλά και κάποια από τα ματς της επόμενης περιόδου αφού βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας, Tamoxifen.

Η συγκεκριμένη ουσία δεν δίνει κάποιο άμεσο πλεονέκτημα στον αθλητή, μειώνει τις παρενέργειες από τη χρήση στεροειδών, όμως βελτιώνει την ανάπτυξη της τεστοστερόνης. Γενικά το φάρμακο χρησιμοποιείται για θεραπεία του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.

Όπως αναφέρει το Yahoo Sports που αποκάλυψε το θέμα, ο 25χρονος γκαρντ δεν είχε πρόθεση ενώ δεν κέρδισε και κάτι από τη χρήση της συγκεκριμένης ουσίας που, πιθανότατα, βρέθηκε στον οργανισμό του από συμπλήρωμα διατροφής.

Οι Γκρίζλις ξεκινούν τους αγώνες τους στα play off κόντρα στην Οκλαχόμα και δεν θα έχουν έναν παίκτη που τους βοήθησε αρκετά να φτάσουν στην 7η θέση της Δυτικής περιφέρειας.

Υπέρ του Καλάθη η ένωση παικτών του ΝΒΑ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα