Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην Μόσχα

Ο Παναθηναϊκός στην Μόσχα… τα έσπασε στο δεύτερο ημίχρονο και κατέρρευσε στο τέλος (77-51 η ΤΣΣΚΑ)! Έτσι επιστρέφει στην Αθήνα με… άδεια χέρια και την Δευτέρα του Πάσχα (21/4, 9.45 μ.μ.) υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ρωσική ομάδα στο τρίτο ματς της σειράς των πλέι οφ, που για εκείνον είναι αγώνα χωρίς… αύριο!

Οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου ήταν κακοί στην άμυνα και όταν άρχισαν να είναι άστοχοι στην επίθεση και έμειναν για περίπου οκτώ λεπτά χωρίς καλάθι, οι γηπεδούχοι έκαναν σερί 16-0 και προηγήθηκαν με 35-19 στο 15’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε αισθητά την άμυνα του, «βραχυκύκλωσε» την ΤΣΣΚΑ, αλλά στην επίθεση… έσπασε τα καλάθια με συνέπεια η ρωσική ομάδα να διατηρήσει σε διψήφιο επίπεδο την διαφορά. Στο τέλος οι «πράσινοι» απογοητεύτηκαν από την αστοχία στην επίθεση τους, σταμάτησαν να παίζουν και άμυνα και οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστή τον Σόνι Ουίμς… εκτόξευσαν την διαφορά.

Παρότι η άμυνα του Παναθηναϊκού οδήγησε την ΤΣΣΚΑ σε 14 λάθη (έναντι 8 των «πρασίνων»), η πολύ κακή επιθετική βραδιά των παικτών του Φραγκίσκου Αλβέρτη δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν την νίκη: 14/38 δίποντα, 36% και 4/20 τρίποντα, 20%!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με καλύτερο ρυθμό επιθετικά και με τον Ρόκο Λένι Ούκιτς σε πολύ κατάσταση, αλλά στην άμυνα δεν κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο να περιορίσει την ΤΣΣΚΑ και ειδικά το παιχνίδι της μέσα στην ρακέτα. Με 3/3 τρίποντα οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 15-11 στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά η ρωσική ομάδα με κάρφωμα του Χριάπα στον αιφνιδιασμό και καλάθι του Μίτσοβ τελείωσε την πρώτη περίοδο με ισχνό προβάδισμα (21-19).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε κακός στην άμυνα και χωρίς ρυθμό και λύσεις στην επίθεση, με συνέπεια να δεχθεί από την ΤΣΣΚΑ σερί 16-0 σε σχεδόν επτά λεπτά (από το 8’ έως το 15’) και να μείνει πίσω στο σκορ με 16 (35-19). Πρωταγωνιστής του ξεσπάσματος των γηπεδούχων ήταν ο Βιτάλι Φριτζόν. Οι «πράσινοι» πέτυχαν καλάθι μετά από σχεδόν οκτώ λεπτά με τον Ραμέλ Κάρι (35-21 στο 16’) και από εκείνο το σημείο άρχισαν να γίνονται πιο επιθετικοί στην άμυνα τους. Με δύο συνεχόμενα καλάθια από Γκιστ και Ούκιτς κατέβασε την διαφορά στους 12 (37-25) και το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με προβάδισμα 14 πόντων (39-25) της ΤΣΣΚΑ, που είχε εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας (68% στα δίποντα, 15/22 και 50% στα τρίποντα, 3/6), απόδειξη της κακής άμυνας του «εξάστερου» στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους.

Στο πρώτο μέρος ο Δημήτρης Διαμαντίδης αγωνίστηκε 5’, γιατί τραυματίστηκε στην μύτη και αιμορραγούσε στο πρώτο ενάμιση λεπτό και ο πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρόκο Λένι Ούκιτς με 11 πόντους (4/6 δίποντα και 1/1 τρίποντο).

περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα