Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο... είναι ντροπή

Για άλλη μία φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο προσκήνιο με έναν τραγικά αντιαθλητικό τρόπο, καθώς, μετά τις χθεσινές απείρου κάλλους σκηνές που εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της Τούμπας, σήμερα ο κύκλος της βίας συνεχίστηκε και στην Αθήνα.

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες στο μαγαζί που διατηρεί ο Γιώργος Τζαβέλλας στον Βύρωνα στην Αττική. Άγνωστοι πέταξαν αυτοσχέδια βόμβα μολότοφ ακριβώς δίπλα στο κατάστημα του διεθνούς ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε τραπέζια και καθίσματα.

Το ευχάριστο είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς την ώρα του περιστατικού το μαγαζί ήταν κλειστό και σ' αυτό βρισκόταν μόνο ο φύλακας.






Ο Τζαβέλλας είχε αποτελέσει στόχο οπαδών του Ολυμπιακού, αφού από γνωστή σελίδα στο διαδίκτυο εκτοξεύονταν απειλές εναντίον του ποδοσφαιριστή τους τελευταίους μήνες.





Η βόμβα στο μαγαζί του Τζαβέλλα πρέπει να κινητοποιήσει τους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν χρέος να αναζητήσουν τους δράστες αυτής της επίθεσης, που ευτυχώς δεν είχε θύματα.


Χαμός χθες στην Τούμπα

Έπειτα από ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με καθυστέρηση έναρξης 75 λεπτών, ένταση, ξύλο, επεισόδια και τοποθετημένα... ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ επικράτησε τη Μεγάλη Τετάρτη με 1-0 των Πειραιωτών στην Τούμπα και κατέκτησε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ύστερα από 11 χρόνια.

Το γκολ που έκρινε τον δεύτερο χρονικά ημιτελικό, ο οποίος τελείωσε έπειτα από τρεισήμισι ώρες, το πέτυχε ο Στέφανος Αθανασιάδης στο 47ο λεπτό, βοηθώντας έτσι την ομάδα του να ανατρέψει το 2-1, με το οποίο είχε ηττηθεί στο «Καραϊσκάκη».

Ο «δικέφαλος» του Βορρά θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Παναθηναϊκό, ο οποίος νωρίτερα είχε επικρατήσει με 3-0 του ΟΦΗ στην παράταση.

Άγριο ξύλο μετά το τέλος του αγώνα

Το σκηνικό ντροπής στην Τούμπα πάντως ολοκληρώθηκε με άγριο ξύλο με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα από τον Μάνταλο. Οπαδοί του ΠΑΟΚ ήρθαν στα χέρια με παίκτες των «ερυθρόλευκων», ενώ κατευθύνονταν προς τη φυσούνα και η Τούμπα μετατράπηκε σε... ρινγκ.

Η παρέμβαση της αστυνομίας και των ψυχραιμότερων ωστόσο ήταν άμεση και οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να μπουν στα αποδυτήρια, όντας όμως σε έξαλλη κατάσταση.

Στο 89' αποβλήθηκαν με κόκκινη κάρτα οι Μανιάτης, Κατσουράνης (ο άσος του ΠΑΟΚ είχε γίνει αλλαγή), με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να επιτίθεται στον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα, καθώς νωρίτερα επιχείρησε να του ρίξει κουτουλιά προερχόμενος από τον πάγκο. Πάντως, υπήρξε και τρίτη αποβολή στο παιχνίδι και δεν ήταν άλλη από αυτή του Νάτχο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.


Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι τόσο ο Αθανασιάδης (συμπλήρωσε κάρτες) όσο και οι δύο παίκτες του «δικεφάλου» του Βορρά που αποβλήθηκαν θα χάσουν τον τελικό της 26ης Απριλίου.

Οι σκηνές που επικράτησαν μετά τη λήξη του ημιτελικού
Οι σκηνές που επικράτησαν μετά τη λήξη του ημιτελικού


Οι δύο ομάδες, έπειτα από καθυστέρηση 75 λεπτών, κλήθηκαν να παίξουν ποδόσφαιρο, ωστόσο αμφότερες εστίασαν στο πώς θα εξουδετερώνουν η μία τα ατού της άλλης, παρά να δημιουργήσουν.


To χρονικό της καθυστέρησης

Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για τις 20.00, όμως άρχισε με καθυστέρηση περίπου 75 λεπτών, καθώς οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν καπνογόνο, ενώ είχαν τοποθετήσει και... ψάρια (!) στον πάγκο των Πειραιωτών.


«Εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου»


«Αυτό που ζούμε είναι ο απόλυτος εξευτελισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου… Είναι ντροπή. Μας κάψανε τον πάγκο…» δήλωσε μετά το συγκεκριμένο συμβάν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης.

«Ακόμα να ξεκινήσει η αναμέτρηση γιατί οπαδοί του ΠΑΟΚ έριξαν ψάρια στον πάγκο μας, ενώ άναψε και φωτιά σε ένα σημείο από ένα καπνογόνο» ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Ολυμπιακός.


Ο ρέφερι του ματς Σταύρος Μάνταλος ζήτησε να διευθετηθεί άμεσα το… ζήτημα, αλλά η καθυστέρηση… προκάλεσε την αντίδρασή του. Έτσι ο διαιτητής κάλεσε τις δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να γίνει αλλαγή στους πάγκους.

Ακολούθησαν πολλές διαβουλεύσεις με τον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους Βρύζα (από την πλευρά του ΠΑΟΚ), Βρέντζο, Θεοδωρίδη (από τον Ολυμπιακό) να δίνει προσωπικές εγγυήσεις, προκειμένου να ξεκινήσει το παιχνίδι.

Ο διαιτητής του ημιτελικού πείστηκε να ξεκινήσει το ματς, ωστόσο προειδοποίησε πως σε περίπτωση που υπάρξει το παραμικρό τότε θα διέκοπτε οριστικά την αναμέτρηση.

Εν τέλει η σέντρα του αγώνα έγινε στις 21.16, με τον Μάνταλο να σφυρίζει για πρώτη φορά στον επεισοδιακό τελικό. Εντούτοις κάποιοι είχαν ήδη καταφέρει για ακόμη μία φορά να αμαυρώσουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, γεγονός που δεν θα περάσει απαρατήρητο από τα διεθνή ΜΜΕ.


Μία από τις πολλές στιγμές έντασης στον αγωνιστικό χώρο
Μία από τις πολλές στιγμές έντασης στον αγωνιστικό χώρο


Ο... φλεγόμενος πάγκος του Ολυμπιακού
Ο... φλεγόμενος πάγκος του Ολυμπιακού


Απίστευτο κι όμως... ελληνικό
Απίστευτο κι όμως... ελληνικό


«Πλημμυρισμένος» από ψάρια ο πάγκος του Ολυμπιακού
«Πλημμυρισμένος» από ψάρια ο πάγκος του Ολυμπιακού

 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης

 

Τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα-μέρα στην Τούμπα
Τα καπνογόνα έκαναν τη νύχτα-μέρα στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα