Στον τελικό Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός

Ο Σουηδός λύτρωσε τον Παναθηναϊκό με δύο γκολ στην παράταση και ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού μεν, αλλά συνολικά κακού ΟΦΗ, με 3-0 και πήρε την πρόκριση στον τελικό!

Χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράτασης, αλλά έστω κι έτσι ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε με εμφατικό τρόπο το 1-0 του Γεντί Κουλε και πήρε πανάξια το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό Κυπέλλου (3-0). Οι πράσινοι ξεπέρασαν στην παράταση το κακό δεύτερο ημίχρονο, την ώρα που ο ΟΦΗ ναι μεν ήταν συνολικά πολύ κακός, ωστόσο θα μπορούσε να είχε πάρει την πρόκριση με το δοκάρι του Νούνιες στο 105'! Καθοριστικός και πάλι ο Μπεργκ, με δύο γκολ στην παράταση, έστω κι αν ήταν άφαντος στην κανονική διάρκεια του ματς.

Με 4-2-3-1 παρέταξε ο Αναστασίου τους πράσινους, απέναντι στο 4-1-4-1 του ΟΦΗ. Μπορεί το ματς να μην είχε ρυθμό, το σκάκι των προπονητών ωστόσο παρυοσίαζε ενδιαφέρον. Ο Αναστασίου προτίμησε να δώσει χώρο στους μέσους του ΟΦΗ και να πιέζει στο μισό γήπεδο. Η κυκλοφορία της μπάλας δεν ήταν καλή για τους φιλοξενούμενους, ενώ και το τρανζίσιον τους κόστισε. Στην πλάτη άμυνας των κρητικών χτύπησε ο Παναθηναϊκός, βγάζοντας τις πρώτες φάσεις με τον Τριανταφυλλόπουλο να δημιουργεί εις διπλούν αλλά δύο φορές, Κλωναρίδης (4') και Αμπέντ (14') απέτυχαν να πλασάρουν σωστά. Ενδιάμεσα ο Κάλαιντζιτς απείλησε με μακρινό σουτ που δεν ανησύχησε τον Κοτσόλη. Στα 20 λεπτά αγώνα ο ΠαναθηναΙκός άνοιξε το σκορ. Αφού πρώτα ο Πέτριτς βρέθηκε ξεχασμένος στα δεξιά έκανε εξαιρετική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μμπάλα σε πάσα πάρε-βάλε στον Αμπέντ ο οποίος έκανε το προβλεπόμενο: Να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να βελτιώσει την αχίλλειο πτέρνα του που ήταν η κυκλοφορία. Παρ' όλα αυτά έβγαλε μεγάλη φάση, από την σέντρα του Μπούρμπου και την κεφαλιά του Παπάζογλου που πε΄ρασε άουτ στο 30'. Στο 32' ο Φερνάντες έδιωσε σε κόρνερ το σουτ του Πέτριτς. Πέραν τούτου ουδέν. Ο Κλωναρίδης (πλάσαρε πάνω στον Φερνάντες) βρέθηκε ξανά ξεχασμένος στην πλάτη άμυνας των Κρητικών, αλλά ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφ σάιντ.

Ο Παναθηναϊκός είχε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και έδειχνε κερδισμένος στην μάχη του πάγκου.

Ο Σα Πίντο όφειλε να αλλάξει πολλά και αυτή η αλλαγή πέρασε από την διαφορετική αντιμετώπισεη του ματς.Άλλαξε το αμυντικό του πλάνο και περίμενε όλο το δεύτερο μέρος τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πέρασε πολλή ώρα με την μπάλα στα πόδια. Αναγκασμένοι να δημιουργήσουν οι πράσινοι απέναντι σε κλειστούς χώρους δεν αναταποκρίθηκαν καλά στον γρίφο του Σα Πίντο. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αναστασίου έριξε στη μάχη τον Καρέλη (46' Κλωναρίδης), ενώ ο τεχνικός του ΟΦη επέλεξε να βάλει τον Κουτσιανικούλη στη θέση του Ντουντού, κερδίζοντας έναν γρήγορο πάιχτη στον χώρο του κέντρου. Ήταν εμφανές ότι πόνταρε πολλά στον συγκεκριμένο παίκτη για το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Οι μεγάλες φάσεις του Παναθηναϊκού ήρθαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 81' το πλασέ του Μπεργκ, από το λάθος του Τριποτσέρη εξουδετέρωσε ο Φερνάντες. Στο 88' μετά την πλημμύρα στην άμυνα του ΟΦΗ, ο Λαγός έστειλε με προβολή την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι (!), ενώ στις καθυστερήσεις ο ίδιος πάικτης απέτυχε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πολύ ευνοϊκή θέση, ο Φερνάντες έδιωξε εκπληκτικά με επέμβαση πάνω στη γραμμή. Οι αντεπιθέσεις του ΟΦΗ ήταν αναιμικές κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Μετά από 6 λεπτά αγώνα στην παράταση ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Καρέλης σούταρε μετά την πάσα του Ζέκα, ο Φερνάντες έδιωξε, με το κεφάλι στην επαναφορά ο Μπεργκ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Σημαντικό γκολ για τον Σουηδό, ο οποίος δεν φάνηκε σε όλη την διάρκεια του ματς, αλλά χτύπησε την κατάλληλη στιγμή. Στο 105 ο Νούνιες (102' Μπούρμπος) στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Από την σέντρα του Κουτσιανικούλη έπιασε την κεφαλιά η μπάλα στην εσωτερική πλευρά του δοκαριού του Κοτσόλη, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο ΟΦΗ έφτανε στην πολύ μεγάλη φάση, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 114' η άμυνα του ΟΦΗ έκανε αλλεπάλληλα λάθη και η κατάληξη ήταν πέναλτι για τον Παναθηναϊκό΄. Ο Ζόρο μάρκαρε άτσαλα τον Καρέλη στην περιοχή και ο Σιδηρόπουλος υπέδειξε άμεσα πέναλτι. Ο Μπεργκ νίκησε τον Φερνάντες και τελείωσε τις ελπίδες του ΟΦΗ για πρόκριση. Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μέντες (πλάσαρε άουτ) για το τέταρτο γκολ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα