Ολυμπιακός: Δεν τα κατάφερε στην Τουρκία

Ο Ολυμπιακός πάλεψε απέναντι στην Φενέρμπαχτσε ωστόσο, η απουσία του Βασίλη Σπανούλη αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη για τους Πειραιώτες, οι οποίοι ηττήθηκαν από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 78-74 στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του TOP 16 της Euroleague.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το συγκρότημα του Μπαρτζώκα «έπεσε» στην τρίτη θέση, όπου υπάρχει ισοβαθμεί τους Παναθηναϊκό, Φενέρ και Μάλαγα.

Δήμιος για τους «ερυθρόλευκους» αποδείχθηκε ο Λίνας Κλέιζα, ο οποίος τιμώρησε την παλιά του ομάδα με 21 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησε σε απόδοση ο Μπο ΜακΚάλεμπ με 20.

Από τον Ολυμπιακό, που τουλάχιστον προστάτευσε τη διαφορά της νίκης στην πρεμιέρα της φάσης των «16» στο ΣΕΦ (95-82, +13π.), ξεχώρισαν οι Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Σλούκας, οι οποίοι σημείωσαν από 17 πόντους, ενώ έλαμψε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Βαγγέλης Μάντζαρης, δίνοντας το έναυσμα της αντεπίθεσης στο 37' με 7 διαδοχικούς πόντους.

Ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε από το χειμαρρώδη ρυθμό της τουρκικής ομάδας με το... καλημέρα του αγώνα, όταν βρέθηκε στο 9-0 στο 3'.

Με την είσοδο του Σλούκα στον αγωνιστικό χώρο οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα, οργανώθηκαν σε άμυνα και επίθεση και με τον Περπέρογλου σε ρόλο εκτελεστή (12π. στο α' δεκ.) ισοφάρισαν στο 6' σε 11-11.

Ο Έλληνας φόργουορντ συνέχισε να «τιμωρεί» το αντίπαλο καλάθι, οι επιθέσεις επικεντρώθηκαν κοντά στο καλάθι και με τον Σλούκα στην εκπνοή ο Ολυμπιακός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 22-21.

Στη δεύτερη περίοδο ο Έλληνας πλέι μέικερ έμεινε στον πάγκο για ανάσες, αλλά με το Μουν να μην ανταποκρίνεται στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο και να υποπίπτει σε λανθασμένα φάουλ και χαμένες επιθέσεις οι Τούρκοι αποσπάστηκαν και πάλι με +7 (36-29 στο 17').

Ωστόσο ο Περπέρογλου πήρε και πάλι το όπλο του από τα 6.75, ο Μάντζαρης τον μιμήθηκε και αν δεν υπήρχαν οι πολλές χαμένες βολές (1/4 στο τελευταίο δίλεπτο) και η αδυναμία να περιοριστεί ο Κλέιζα (9π. στο β' δεκ.) ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πάρει το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο -3 (41-38).

Στην τρίτη περίοδο η νευρικότητα και η έλλειψη ψυχραιμίας που επικράτησε στον Ολυμπιακό έδωσε την ευκαιρία στη Φενέρ να ξεφύγει για πρώτη φορά με +10 πόντους.

Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Μπαρτζώκας για διαμαρτυρία σε φάουλ του Πέτγουεϊ στον Κλέιζα, ο Αμερικανός στην επόμενη επίθεση υπέπεσε σε άλλα δύο διαδοχικά φάουλ (1 επιθετικό, 1 αμυντικό) και η ομάδα του Ομπράντοβιτς προηγήθηκε στο 26' με 57-47. Το μόνο που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» μέχρι το τέλος της περιόδου ήταν να μειώσουν σε 59-51 με τον Ντάνστον, που αστόχησε στη βολή, μετά από καλάθι και φάουλ που κέρδισε.

Αδικαιολόγητα λάθη, αστοχία και χαμένα ριμπάουντ δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να απειλήσει την τουρκική ομάδα μέχρι το 37', όταν και βρέθηκε στο -10 (70-60).

Ωστόσο, με τον Μάντζαρη να πρωτοστατεί με 7 διαδοχικούς πόντους στο εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 4-12 του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στο 39' σε 74-72.

Μία λάθος οργάνωση στην άμυνα στην κρίσιμη επίθεση της τουρκικής ομάδας άφησε ελεύθερο τον ΜακΚάλεμπ, ο οποίος τιμώρησε γράφοντας χωρίς αντίπαλο το 76-72 στα 20'' πριν τη λήξη, ενώ ο Κλέιζα κράτησε με βολές σε απόσταση την Φενέρ, γράφοντας το τελικό 78-74

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-38, 59-51, 78-74

Φενέρμπαχτσε (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): ΜακΚάλεμπ 20, Τζάκσον, Ονάν 2, Μπιέλιτσα 8 (1), Μαχμούτογλου 3 (1), Κλέιζα 21 (2), Σέκουλιτς 2, Σαβάς, Ζόριτς 9, Μπογκντάνοβιτς 9, Πρέλτζιτς 4.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Ντάνστον 9, Περπέρογλου 17 (2), Σλούκας 17 (2), Κόλινς, Σίμονς 4, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 10 (2), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 7, Μουν.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα