Ο Έλληνας που ανακάλυψε τον Μήτρογλου ξεσπά: Είναι αχάριστος

Πίσω από κάθε ταλέντο υπάρχει και ένας «μεγάλος» άντρας. Ο Κώστας Μελικίδης από τις Κρηνίδες Καβάλας ο οποίος ήταν ποδοσφαιριστής της ιστορικής «Δόξας Δράμας», είναι μόνιμος κάτοικος Γερμανίας τα τελευταία 20 χρόνια και είναι εκείνος που ανακάλυψε τον Κώστα Μήτρογλου, το ταλέντο για το οποίο σήμερα μιλά όλη η Ευρώπη.

Ο Μήτρογλου είχε από μικρός πάθος με τη μπάλα, έπαιζε στην ομάδα του χωριού του, το Νέκιρχεν - Φλιν. Το 2002, όταν δηλαδή ήταν 13 ετών γνωρίστηκε με τον προπονητή Μελικίδη μέσω του πατέρα του. Στη συνέχεια πήγε στην ομάδα Κ17 της Ντούϊνσμπουργκ και αργότερα στην ομάδα Κ19 της Γκλαντμπαχ. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να κρατήσουν τον Μήτρογλου για να παίξει στις δικές τους εθνικές ομάδες.

«Είναι λυπηρό να μετανιώνεις αυτά που έχεις κάνει. Σε αυτό το παιδί είχα διακρίνει τη μεγάλη αγάπη για την μπάλα, όποτε πήγαινα στο σπίτι του και ρώταγα την μάνα του που είναι ο Κωστάκης, μου έλεγε ότι είναι στο γήπεδο με την μπάλα. Πριν οι Γερμανοί τον δεσμεύσουν στις δικές τους ομάδες τον κατέβασα στην Ελλάδα με δικά μου χρήματα, για να μη χαθεί αυτό το ελληνικό ταλέντο.

Εδώ και 8 χρόνια δε με έχει πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Εγώ περίμενα κάποια στιγμή όταν έπαιζε στο Τσάμπιονς λιγκ να μου πει, κύριε Τάσο ελάτε να με δείτε στο γήπεδο. Εγώ έχω εισπράξει μόνο αχαριστία και αδιαφορία», συμπληρώνει με πικρία ο κύριος Μελικίδης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα