Τελικό: Ξάνθη - ΠΑΟΚ 1-2

Με ολική ανατροπή στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα με 2-1 από την Ξάνθη, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 13', ο Κατσουράνης ισοφάρισε στο 87' και ο Λίνο στο 91' έδωσε τη νίκη στον «Δικέφαλο» του Βορρά.

 

 

Ανατροπή από τα παραμύθια και στα «Πηγάδια» για τον μετριότατο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε τις λύσεις με Κατσουράνη και Λίνο στο τελευταίο πεντάλεπτο για να αποδράσει με νίκη (2-1)

Η πέμπτη ανατροπή στο πρωτάθλημα (και έβδομη συνολικά) ήταν και η πιο αναπάντεχη. Παροιμιώδες αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν, το έκανε άλλη μία στην Ξάνθη με δύο γκολ από Κατσουράνη και Λίνο στα τέσσερα τελευταία λεπτά την ώρα που σε όλο το δεύτερο ημίχρονο πραγματικά δεν βλεπόταν! Κακή εικόνα αλλά και μπασκετική ανατροπή με buzzer beater, ο δικέφαλος φαίνεται ότι όχι μόνο αρέσκεται να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, αλλά και να τα καταφέρνει περίφημα ως... ακροβάτης.

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκαν και οι δύο ομάδες στα Πηγάδια. Πολλές ευκαιρίες με την Ξάνθη να αρχίζει πιο δυνατά την αναμέτρηση και να εκμεταλλεύεται τις αμυντικές αδυναμίες του ΠΑΟΚ και κυρίως την μουδιασμένη αρχή του Κατσικά. Πάντως, η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους με το δοκάρι του Βούκιτς σχεδόν εξ επαφής. Στο 13' από το λάθος του αμυντικού του δικεφάλου ο Μάνταλος πήρε την μπάλα άρχισε να συγκλίνει ωραία στην περιοχή και με καίρια ντρίμπλα άδειασε τον Κατσικά για να κεραυνοβολήσει τον Γλύκο. Η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα και ο ΠΑΟΚ έψαξε και βρήκε άμεσα τις απαντήσεις φτιάχνοντας μεγάλες ευκαιρίες με προεξέχουσες την διπλή του Σαλπιγγίδη (34') και το σουτ του Λούκας το οποίο έδιωξε ο Τσέμα στο 43'. Γρήγορος ρυθμός, πολλές και αξιόλογες τελικές με την Ξάνθη να διατηρεί το προβάδισμα μετά το τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Καμία σχέση ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος με το πάνω-κάτω του πρώτου 45λέπτου. Η Ξάνθη επιχείρησε διαχείριση και πέτυχε μέχρι το 85' να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους μπροστά από την εστία της. Μέτρια εως κακή η εικόνα του ΠΑΟΚ ο οποίος δεν έπειθε ότι μπορεί να αλλάξει την μοίρα του (και) σε αυτό το ματς. Ο Στέφενς έπαιξε ρέστα ρίχνοντας στην αναμέτρηση τον Λίνο αλλά η ανατροπή χρειάστηκε να περάσει από τον ...δρόμο «Κώστας Κατσουράνης». Μετά από μπέρδεμα στην περιοχή της Ξάνθης ο αρχηγός του δικεφάλου νίκησε τον Τσέμα στο 87' για την ισοφάριση. Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλη βενζίνη στο ντεπόζιτο κυρίως από τον πυραυλοκίνητο Λίνο, ο οποίος στο 91' συνεργάστηκε με τον Κατσουράνη μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης και σκότωσε τον Τσέμα με «κεραυνό» για την απόλυτη ανατροπή στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων!

Παράπονα από την απόδοση των παικτών και τη καθοδήγηση του Στέφενς εξέφρασαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια του ματς και είχαν κάθε δίκιο, ωστόσο η αποζημίωση ήρθε με δράμα της τελευταίας στιγμής και οι οπαδοί του δικεφάλου αποχώρησαν χαμογελαστοί από τα «Πηγάδια»

SKODA Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ):  Τσέμα, Παΐτο (60΄ Μπέρτος), Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Βάλλας, Σολτάνι, Μάνταλος (80΄ Κάλβο), Σολάρι, Τριάδης (90΄+ Ράνος)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75΄ Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Κατσικάς (32΄ Τζιόλης,) Λάζαρ, Λούκας, Στοχ (62΄ Αθανασιάδης), Βούκιτς, Σαλπιγγίδης

Γκολ : 13΄ Μάνταλος-87΄ Κατσουράνης, 90'+1' Λίνο

Κίτρινες κάρτες: 36΄ Ντε Γκουζμάν, 40΄ Μπαξεβανίδης, 69΄ Μπέρτος-37΄ Κίτσιου, 69΄ Βούκιτς, 69΄ Τζαβέλλας, 72΄ Λάζαρ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα