Η Εθνική μας κέρδισε το Λιχτενστάιν και πήρε δώρο Σλοβακίας!

Μας έκανε να αγχωθούμε, να καρδιοχτυπήσουμε, να την αποκαλέσουμε ακατάδεκτη, όμως η Εθνική μας ομάδα έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κόντρα στο Λιχτενστάιν και με το "χρυσό" γκολ του Κώστα Μήτρογλου πήρε τους τρεις υπερ-πολύτιμους βαθμούς και δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το "δώρο" της Σλοβακίας, η οποία επικράτησε με 1-0 της Βοσνίας στη Ζένιτσα.

Αφού σπατάλησαν ένα ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος έδειξαν να συνειδητοποιούν το μέγεθος του αντιπάλου τους κι έκαναν το αυτονόητο. Πίεσαν, δημιούργησαν ευκαιρίες και η προσπάθειά τους καρποφόρησε.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου οι διεθνείς προσπάθησαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ και να διώξουν από πάνω τους το άγχος. Στο 49' ο Μήτρογλου έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, έπιασε το σουτ με το δεξί όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου και πάλι δεν εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Χριστοδουλόπουλου αφού η κεφαλιά του κατέληξε δίπλα από δεξί δοκάρι της εστίας του Λιχτενστάιν.

Στο 59' η Εθνική μας έμεινε με παίκτη λιγότερο αφού ο Χοσέ Χολέβας πλήρωσε τα νεύρα του έπειτα από μαρκάρισμα που δέχτηκε και με δεύτερη κίτρινη κάρτα πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Όμως, επτά λεπτά αργότερα υπήρξε αριθμητική ισορροπία αφού και το Λιχτενστάιν έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Χάσλερ επίσης με δεύτερη κίτρινη.

Στο 67' η "γαλανόλευκη" έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία της στο ματς. Ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κατσουράνης έπιασε την κεφαλιά όμως είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η λύτρωση ήρθε στο 72'. Ο Κατσουράνης πάσαρε αριστερά στον Τοροσίδη, ο οποίος με τη μία έδωσε εξαιρετική ασίστ στον Μήτρογλου και ο επιθετικός του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ για την Εθνική.

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μπορούσε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ καθώς έχασε σημαντικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Νίνη στο 74'.

Τελικό αποτέλεσμα Λιχτενστάιν - Ελλάδα 0-1 και η υπόθεση "απευθείας πρόκριση" στο Μουντιάλ 2014 "ανοίγει" και πάλι για τη "γαλανόλευκη"

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67' καραγκούνης), Κονέ (46’ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (84' Παπαδόπουλος), Μήτρογλου

Στον πάγκο: Σηφάκης, Μανωλάς, Τζαβέλλας, Βύντρα, Φετφατζίδης, Τζιόλης, Φορτούνης.

Λιχτενστάιν (Ρένε Πάουριτς): Γέλε, Οέρι, Κιντάνς, Στόκλασα, Ντ. Χάσλερ, Φρικ (27’ Α.Κρίστεν), Μπουργκμάιερ, Ν. Χάσλερ, Κρίστεν, Βίζερ, Πολβερίνο

Στον πάγκο: Γκούμπσερ, Γιλντίζ, Μπίτσερ, Βόλφινγκερ, Έρις. Μπεκ, Γκερ

Διαιτητής: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)
Γήπεδο: «Ράινπαρκ», Βαντούζ

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου:

Λιχτενστάιν - Ελλάδα 0-1 (72' Μήτρογλου)
Βοσνία - Σλοβακία 0-1 (77' Πετσόφσκι)
λετονία - Λιθουανία 2-1 (20' Μπουλβίτις, 42' Ζούζινς - 44' Ματουλεβίτσιους)

Η βαθμολογία του ομίλου της Εθνικής

1. Βοσνία 16
2. Ελλάδα 16
3. Σλοβακία 12
4. Λετονία 7
5. Λιθουανία 5
6. Λιχτενστάιν 2

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής (10/09)

Ελλάδα - Λετονία
Σλοβακία - Βοσνία
Λιθουανία - Λιχτενστάιν


Το live της αναμέτρησης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα