Κλινικά νεκρός ο αθλητής Αντρέας Κιλιγκαρίδης

Κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι τα νέα για τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη ο οποίος παραμένει σε κώμα από την περασμένη εβδομάδα οπότε και βρέθηκε λιπόθυμος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, από τον Πολωνό προπονητή του.

Οι πληροφορίες από την Πολωνία κάνουν λόγο για πολύ άσχημες εξελίξεις. Ο 37χρονος θεωρείται πλέον κλινικά νεκρός σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών που τον παρακολουθούν.

Όπως ενημέρωσαν την οικογένειά του τα εγκεφαλικά κύτταρα του Ανδρέα έχουν νεκρώσει και δεν υπάρχει ελπίδα για να αναστραφεί η κατάσταση. Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι οι γιατροί σύμφωνα με τη νομοθεσία της Πολωνίας, όπου νοσηλεύεται ο αθλητής, ορίζει ότι όποιος θεωρείται κλινικά νεκρός αποσυνδέεται από τα μηχανήματα και καταλήγει.

Αυτό το ενδεχόμενο δεν το δέχεται η οικογένειά του, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα τρόπο να μεταφερθεί ο άτυχος αθλητής σε άλλη χώρα ή να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί ιατρικό συμβούλιο προκειμένου να αποφασιστεί η ανακοίνωση που εκδοθεί μετά από την τραγική εξέλιξη.

Η οξεία λευχαιμία, από την οποία διαπιστώθηκε ότι πάσχει, έχει καταβάλλει τον οργανισμό του αθλητή. Η αιματολογική του κατάσταση δεν είναι καλή κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται αιματώματα στον εγκέφαλο.

Το υγρό που υπάρχει στο κεφάλι δεν έχει απορροφηθεί από τον οργανισμό και οι γιατροί δεν επιχειρούν να του το αφαιρέσουν, με το φόβο μη δημιουργηθούν επιπλοκές, οπότε και εγκατέλειψαν τις σκέψεις να τον εγχειρήσουν.

Η θετική αντίδραση του οργανισμού του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε φαρμακευτική αγωγή, έδωσε προς στιγμή μια ελπίδα, αλλά πλέον έντονος είναι ο φόβος ότι θα έχει προκληθεί σοβαρή ζημιά στον εγκέφαλο.

Πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κανό καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, δήλωσε: «Δεν είναι ευχάριστα τα νέα. Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι οριστικό».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα