Καταδικαστική η απόφαση για την ΑΕΚ

Τον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Β΄ Εθνική αποφάσισε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, μετά τη διακοπή της αναμέτρησης της 29ης αγωνιστικής με τον Πανθρακικό, λόγω της εισβολής των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο.

Το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος μηδένισε την Ένωση στο ματς με τον Πανθρακικό (0-3), ενώ παράλληλα της επέβαλλε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο. Βάσει της απόφασης αυτής, η ΑΕΚ πέφτει στους 27 βαθμούς και μετά την Κέρκυρα γίνεται η δεύτερη ομάδα που υποβιβάζεται, οπότε η αναμέτρηση της 30ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα μέλη της Επιτροπής απέρριψαν ως ουσιαστικώς αβάσιμη την ένσταση των «κιτρινόμαυρων» για αντικανονική διακοπή του αγώνα. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, διαπιστώθηκε βάσει του Φύλλου Αγώνα, της έκθεσης του παρατηρητή, τα λοιπά έγγραφα της δικογραφίας (δημοσιεύματα του Τύπου, φωτογραφίες κ.α.) αλλά και την ακροαματική διαδικασία ότι την αντικειμενική ευθύνη για τη διακοπή της αναμέτρησης φέρει η ΑΕΚ, αφού «… παρέλειψε να λάβει τα προσήκοντα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα και για την εν γένει τήρηση της τάξης».

Μηδενισμός και -3 βαθμοί για ΑΕΚ, ελπίζει μόνο στην έφεση η Ένωση


Το λόγο, πλέον, θα έχει η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία θα προσφύγουν οι «κιτρινόμαυροι» ελπίζοντας σε δικαίωσή τους.

Λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα η Σούπερ Λίγκα ανακοίνωσε την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής:

Απορρίπτει την από 16-4-2013 ένσταση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί αντικανονικής διακοπής του πιο πάνω ποδοσφαιρικού αγώνα.

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδιδόμενες σ’ αυτήν πράξεις. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ : α) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την 1η εξ αυτών (άναμμα πυρσών), β) χρηματική ποινή δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ για τη 2η πράξη (ρίψη κροτίδων) και γ) χρηματική ποινή τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ για την 3η πράξη (παρουσία μη διαπιστευμένων προσώπων στα αποδυτήρια και εξύβριση των ποδοσφαιριστών της φιλοξενούμενης ομάδας).

Δέχεται ότι ο αγώνας διεκόπη από υπαιτιότητα της εγκαλουμένης ΠΑΕ και θεωρεί ότι α) η εγκαλουμένη ΠΑΕ ηττήθηκε με τέρματα 0-3, β) τιμωρεί αυτήν με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και δύο (2) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα για τις 4η και 5η πράξεις πειθαρχικού κατηγορητηρίου (άρθρο 21 παρ. 3 περιπ. β΄ και παρ. 4 του ΚΑΠ /ΕΠΟ).

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ τη συνολική πειθαρχική χρηματική ποινή των τεσσάρων χιλιάδων (4.000) ευρώ (3.000 + 500 + 500).

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, μετά την καταδικαστική απόφαση για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, κάνει λόγο για διεφθαρμένο σύστημα το οποίο υπέδειξε την ΑΕΚ ένοχη και παράλληλα τονίζει πως πλέον ο αγώνας θα συνεχιστεί στο Εφετείο.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Το διεφθαρμένο "σύστημα" υπέδειξε στη 1.12!! την ΑΕΚ ένοχη.

Προμελετημένο το έγκλημα με φυσικούς αυτουργούς καταρχήν τον Τριτσώνη και την επιτροπή των κ.κ. Χαρίλαου Κλουκίνα, Στέφανου Στεφανόπουλου, Γιώργου Στεφανάκη και ηθικούς αυτουργούς τους διοικούντες του "συστήματος" της σήψης.

Στο παρελθόν έχουμε δει πολλά σε βάρος μας. Μεταξύ άλλων, αφαίρεση πρωταθλήματος με αλλαγή νόμου (1988), ενώ είναι νωπές ακόμη οι μνήμες μας όταν η ΑΕΚ έχασε σε κάποιες δικαστικές αίθουσες (2008) τον τίτλο του πρωταθλήματος που κέρδισε πανάξια μέσα στο γήπεδο.

Σήμερα το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε να της αφαιρέσει, πάλι στα χαρτιά, το δικαίωμα να παλέψει για τη σωτηρία της.

Η ΑΕΚ δεν παραδίδει τα όπλα γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους μέχρι τέλους. Αρχής γενομένης από την Κυριακή στο Περιστέρι και στη συνέχεια την ερχόμενη εβδομάδα στο Εφετείο όπου πιστεύουμε επιτέλους να δικαιωθούμε.

ΥΓ1 : Η ΑΕΚ δεν παρακάλεσε ούτε χρησιμοποίησε ποτέ πλάτες Υπουργών για να πετύχει "στόχους".

ΥΓ2 : Για να μην ξεχνιόμαστε. Υπεύθυνη για τον ορισμό του κάθε Τριτσώνη στο πιο... συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων, ιδιαίτερα των τελευταίων αγωνιστικών, είναι η ΚΕΔ του κ. Καραμελίδη.

ΥΓ3 : Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοι της ομάδας μας δεν θα ξεχάσουν τη σημερινή νύχτα. Τους καλούμε να αρχίσουν να βλέπουν την ομάδα μας σε αυτό το... καθαρό πρωτάθλημα μόνο από το γήπεδο και να αφήσουν τους αποκωδικοποιητές της NOVA στους κάδους ανακύκλωσης.»

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα