Βόλεϊ: O Oλυμπιακός κυπελλούχος Ελλάδας 2013

 

O Oλυμπιακός είναι κυπελλούχος Ελλάδας 2013 στο βόλεϊ για 14η φορά στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 3-0 σετ (28-26, 25-21, 25-22) τον Φοίνικα Σύρου και πιστοποίησαν ότι είναι η μακράν καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Φοίνικας (που προσπάθησε πολύ) δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ολυμπιακό που είχε έναν συγκλονιστικό διαγώνιο, τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ που μετά το πρώτο σετ έκανε μόλις ένα λάθος και με μυθική συγκομιδή πόντων οδήγησε την ομάδα στην κούπα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι καθάρισε μόνος του τον Φοίνικά. Με 30 πόντους και 73% στην επίθεση ήταν όχι μόνο ο MVP , αλλά και ο λυτρωτής.

O Oλυμπιακός είναι κυπελλούχος Ελλάδας 2013 στο βόλεϊ για 14η φορά στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν 3-0 σετ (28-26, 25-21, 25-22) τον Φοίνικα Σύρου και πιστοποίησαν ότι είναι η μακράν καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Όσο κι αν προσπάθησε ο Φοίνικας (που προσπάθησε πολύ) δεν κατάφερε να σταματήσει τον Ολυμπιακό που είχε έναν συγκλονιστικό διαγώνιο, τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ που μετά το πρώτο σετ έκανε μόλις ένα λάθος και με μυθική συγκομιδή πόντων οδήγησε την ομάδα στην κούπα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι καθάρισε μόνος του τον Φοίνικά. Με 26 πόντους και 73% στην επίθεση ήταν όχι μόνο ο MVP , αλλά και ο λυτρωτής.

Ο βασιλιάς ζει, είναι εδώ και υπεύθυνοι για αυτό είναι τα παιδιά», είπε ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Καζάζης.

«Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου», δήλωσε συγκινημένος ο Μπόγιαν Γιορντάνοφ.

Ο Γιώργος Στεφάνου που κατακτά τέταρτο κύπελλο με τέταρτη διαφορετική ομάδα επισήμανε ότι η ομάδα πέρασε πολλά και κατάφερε να σταθεί ορθια. «Ξεμείναμε μέχρι και από ενέσεις», δήλωσε πανηγυρίζοντας.

Ο όγδοος τίτλος του Κώστα Χριστοφιδέλη συνοδεύτηκε από τραγούδι Βασίλη Καρά προς τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. «Απορώ αν αισθάνεσαι τύψεις» τραγούδησε στην κάμερα της NOVA.

«Ήρθα μες στο Ρέθυμνο το κύπελλο να πάρω, μπράβο ρε μαγκάκια μου που τόσο σας γουστάρω», τραγούδησε με μαντινάδα ο Κρητικός Θάνος Μαρούλης στους συμπαίκτες του.

Έτσι γράφτηκε άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, την ώρα που όλοι τραγουδούσαν τον ύμνο της ομάδας.

Δεν ήταν όμως τόσο εύκολο , όσο δείχνει το 3-0.

Στο πρώτο σετ ο Φοίνικας ήταν μπροστά στο σκορ ακόμα και με 6 πόντους. Στο 17-20 πηγαίνει στο σερβίς ο Νίκος Σμαραγδής και ανατρέπει την εικόνα του σετ. Ο Φοίνικας χάνει 2 σετ μπωλ και οι ερυθρόλευκοι το εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο , ανοίγοντας λογαριασμό. Κάπου εκεί ψυχολογικά ο τελικός είχε κριθεί.

 

Περισσότερα στο pamesports.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα