Αποκλεισμός - σοκ για τον Παναθηναϊκό από το Κύπελλο

Το πάλαι ποτέ υπερωκεάνιο βυθίστηκε. Αύτανδρο… Ο Παναθηναϊκός «κατάφερε» να χάσει τον τελευταίο ουσιαστικό στόχο της σεζόν, αφού ηττήθηκε από τον νεοφώτιστο Πλατανιά με 1-0 και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Μια ιστορική πρόκριση για την ομάδα των Χανίων που έχει κερδίσει δύο φορές μέσα σε δύο μήνες τους Πράσινους, μια για κάθε διοργάνωση!

Ο Πλατανιάς πήρε την πρόκριση γιατί την κυνήγησε. Και όποιος κυνηγάει την τύχη του, έχει μαζί του και πολλούς παράγοντες όπως αυτός των συγκυριών. Μια τέτοια χρειάστηκε για να έρθει το «χρυσό» γκολ της πρόκρισης στο 87’ όταν ο καλύτερος μέχρι  εκείνη τη στιγμή του Παναθηναϊκού, Στέφανος Καπίνο έκανε ένα σημαντικό λάθος αφού δεν συγκράτησε τη μπάλα σε ένα μακρινό και ακίνδυνο σουτ του Κάλαϊτζιτς, με αποτέλεσμα ο έμπειρος Ηλίας Αναστασάκος να γράψει ιστορία σκοράροντας με κοντινό πλασέ.

Η ομάδα των Χανίων ήταν καλύτερη. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Άγγελος Αναστασιάδης έφερε τα πάνω –κάτω αλλάζοντας σύστημα δύο φορές, βάζοντας δεύτερο επιθετικό, έναν πιο επιθετικογενή μπακ και με συνεχείς εντολές να βγουν οι παίκτες του μπροστά έδειξε ότι πίστεψε στην πρόκριση. Ο Πλατανιάς έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο 45λεπτο με τον Μαραγκουδάκη και τελικά η τρίτη ήταν και φαρμακερή από τον αντικαταστάτη του αρχηγού του Πλατανιά.

Από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός δεν εξέπληξε. Ήταν τόσο κακός όσο σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια του. Έκανε μια ευκαιρία να σκοράρει και έχει να «φωνάζει» για μια ανατροπή του Μαυρία από τον Καστέλς στο δεύτερο ημίχρονο.

Διαβάστε περισσότερα στο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα