Πρώτος τερμάτισε ο Ράιμοντ Μπετ στους Μαραθωνοδρόμους

Ο Ράιμοντ Μπετ τερμάτισε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καταχειροκροτούμενος με χρόνο 2:11:35! Ο 28χρονος αθλητής βελτίωσε την ατομική επίδοση του,β σημειώνοντας ρεκόρ αγώνα, και καταρρίπτοντας τον χρόνο του περσινού νικητή , Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ με 2:11.39.

Πριν από δύο χρόνια ο Μπετ είχε πάρει την πρώτη θέση στην επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα. Είχε υποσχεθεί πως θα επέστρεφε στην κλασική διαδρομή. Ήταν παρών στην Ελλάδα το 2011 και φέτος επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Πραγματοποίησε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην κλασική διαδρομή.

"Όλα πήγαν καλά. Ο καιρός ήταν υπέροχος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Αν είμαι καλά, θα επιστρέψω να αγωνιστώ και του χρόνου γιατί απολαμβάνω την υποστήριξη του κόσμου", δήλωσε ο φετινός νικητής μαραθωνοδρόμος.

Ο Κοσγκέι είναι δεύτερος με χρόνο 2:11.35 και τρίτος ο Κιρούι με χρόνο με χρόνο 2:13.31.

Τέταρτος είναι ο Κίπκοριρ και πέμπτος ο Μπίγοτ. Η πρώτη 5άδα είναι Κενυάτες!

Πρώτος Έλληνας, ένατος στη γενική και νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, ο νικητής το 2010 με 2:21.56. "Είχα εγκαταλείψει δύο μαραθώνιους και φοβόμουν. Όλα πήγαν καλά", τόνισε ο Παρμάκης.  Ο Χριστόφορος Μερούσης του Βροντάδου Χίου ήταν δεύτερος με 2:22.10 και τρίτος ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2:27.17.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα