ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Τούρτα Black Forest νηστίσιμη

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 κούπας κακάο
1 κουταλάκι αλάτι
3 συσκευασίες βανίλια
3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
3 κουταλιές ξίδι
2 κούπες ζάχαρη
1 2/3 κούπας κρύο νερό
2 κουταλάκια σόδα
Για τη σάλτσα κεράσι ή βύσσινο
1 κομπόστα
800 γραμμ. κεράσια ή βύσσινα
3 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπας ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
Για τη διακόσμηση
2 κούπες φυτική κρέμα, χτυπημένη
καρουλάκια σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τη βάση. Σ' ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε στο πολυμίξερ το καλαμποκέλαιο, το ξίδι, τη ζάχαρη και 1 κούπα από το νερό. Στο υπόλοιπο νερό διαλύστε τη σόδα. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο των στερεών υλικών και ρίξτε μέσα τα υγρά υλικά και τη διαλυμένη σόδα. Χτυπήστε με ένα κουτάλι, να γίνει λείος χυλός. Αδειάστε τον σε ταψί 30 εκ. όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου βουτυρωμένο και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου περίπου 50' ή ­ώσπου όταν βυθίζετε μία ξύλινη φουρκέτα να βγαίνει στεγνή. Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα και χωρίστε το σε τρεις πάτους. Ετοιμάστε τη γέμιση. Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και προσθέστε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε επάνω σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πήξει και να διαυγάσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε το να γίνει χλιαρό. Ρίξτε και ­ανακατέψτε το κονιάκ και την εσάνς. Βάλτε τα κερασάκια μέσα στη σάλτσα και αφήστε να κρυώσει εντελώς. Τοποθετήστε τον έναν πάτο σε πιατέλα. Βγάλτε με το κορνέ σαντιγί και καλύψτε την επιφάνεια. Βάλτε εδώ κι εκεί κερασάκια με σάλτσα και τοποθετήστε επάνω το δεύτερο πάτο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. Σκεπάστε με τον τρίτο πάτο. Στολίστε την επιφάνεια με σαντιγί, την ­υπόλοιπη σάλτσα κεράσι και καρουλάκια σοκολάτας

<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

chef

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Διαβάστε ακόμα