ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ

02 Απριλίου 2007 | 00:0029178 α- α+

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ
Υλικά

• 1 κούπα νερό
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1/4 κούπας μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
• 2 κουταλιές κονιάκ
• 1 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
• 1 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
• 1/2 κούπα ψιλοκομμένο σύκο ή πορτοκάλι γλασέ
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 150 γρ. βανίλια φοντάν

για την επικάλυψη
• 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 3 κουταλιές καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση

Βάλτε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και βράστε τα 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει, ρίξτε και ανακατέψτε το κονιάκ και τη φρυγανιά κι αφήστε τη να μουλιάσει λίγο. Προσθέστε τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τη με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάστε το μίγμα σε ρολό με πάχος 6 εκ., τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο, να σφίξει. Χωρίστε το σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί και βουτήξτε μέσα τις καριόκες μια, μια, να σοκολατωθούν. Βγάλτε τις, σηκώνοντάς τις με τις μύτες ενός πηρουνιού, αφήστε να στραγγίσει λίγο η σοκολάτα κι ακουμπήστε τις σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τις να στερεωθεί η σοκολάτα και τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο.
chef

Ροή Ειδήσεων