ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
• 1 κουτί μπύρα
• 3/4 φλιτζανιού φυτίνη
• Αλάτι πιπέρι
• το χυμό από 2 πορτοκάλια
• 1 ½ κιλά ρολό από το καρέ χοιρινό
• 2 μικρά κομμένα κρεμμύδια
• 1 με 2 φλούδες πορτοκαλιού
• 1 κουταλάκι σπορέλαιο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε. Το βάζετε σε κατσαρόλα με τη φυτίνη και το σωτάρετε σε μέτρια φωτιά από όλες τις πλευρές. Όταν το κρέας πάρει χρώμα, σβήνετε με τη μπύρα και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέτετε και τις φλούδες πορτοκαλιού, τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζετε το κρέας 1 ώρα περίπου να μαλακώσει.
Όταν κρυώσει το κρέας, το κόβετε σε φέτες και το βάζετε πάλι στην κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία .


<< ... Περισσότερες Συνταγές... >>

chef

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κρεατικά

Διαβάστε ακόμα