Απεβίωσε ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαδόπουλος

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες το βράδυ, σε ηλικία ογδόντα τριών ετών, ο πρώην υπουργός Βόρειας Ελλάδας, επί κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου, Γιάννης Παπαδόπουλος.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, αναφέρει ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος υπήρξε μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ως άνθρωπος και ως επιστήμονας, ήταν ενεργός πολίτης και είχε μεγάλη προσφορά στο χώρο της υγείας. Τονίζει επίσης ότι διακρίθηκε για την προσφορά του στους στόχους του Κινήματος και υπήρξε άνθρωπος με δημοκρατικό φρόνημα και ακέραιο χαρακτήρα. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι από το Α΄ Νεκροταφείο.
Βιογραφικό
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1924 στη Σαμοθράκη. Στην κατοχή εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ και τον ΕΛΑΣ, ενώ το 1947 εξορίσθηκε στην Ικαρία. Διετέλεσε μέλος του Προεδρείου της Δημοκρατικής ΄Αμυνας (μέλη της οποίας ήταν, μεταξύ άλλων οι Κώστας Σημίτης, Διονύσης Καράγιωργας και Νίκος Κωνσταντόπουλος). Το Αύγουστο του 1969 συνελήφθη από τη χούντα και φυλακίστηκε μέχρι το 1973. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη των «Νέων Δυνάμεων», το 1974 και μέλος του Προεδρείου τους.
Το 1979 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ. Το 1990 εξελέγη αντιπρόεδρος της ΚΕΑΔΕΑ και το 1991 έγινε μέλος της «Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Το 1996 ανέλαβε Πρόεδρος του Λαϊκού Νοσοκομείου.
ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα